Dogovorena 44. Vlada- PES,Demokrate,SNP, AP i ZBCG

Dogovor oko 44. Vlade Crne Gore konačno je večeras postignut.Mandatar Milojko Spajić najvjerovatnije će obezbijediti podršku od najmanje 49 poslanika.To je potvrđeno portalu PRESS iz više izvora.

Nakon što je mandatar dogovorio sa koalicijom Za budućnost Crme Gore manjinsku podršku, Demokrate su održale sjednicu predsjedništva i prihvatile ponudu za učešće u 44. Vladi.

Čelnik Demokrata Aleksa Bečić prihvatio da se zbog deblokade procesa odrekne pozicije šefa Parlamenta.Umjesto te pozicije dobiće dodatne pozicije u Vladi.Mjesto šefa parlamenta pripašće ZBCG, odnosno najverovatnije Andriji Mandiću kao i još 40 posto mjesta po dubini.Demokratama bi mogao pripasti bezbjednosni sistem, a SNP bi zadržao postojeće resore.

U Vladi bi se mogla naći i Ujedinjena koja je svoju podršku uslovila ulaskom koalicije ZBCG. Njima bi najverovatnije pripao resor prosvjete.Albanske partije su voljne da participiraju u Vladi dok su Bošnjaci pod znakom pitanja. Oni su protiv formiranja vlasti sa ZBCG.

Posto njihovi glasovi u ovoj varijanti nisu neophodni, postoji velika mogućnost da se oni presele u opoziciju.

Ovakava epilog pregovora prihvatljiv je i mandataru i svim poslanicima Pokreta Evropa sad, uključujući Radinku Ćinćur i Jevrosimu Pejović.

foto: Pres

izvor:Press

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

А, помози Боже,да се већ једном та влада створи, у Црној Гори!