Dodik: Konakoviću, sastajaću se s kim hoću i kad hoću!

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da ne vidi ništa sporno u tome što je za vrijeme njegovog susreta sa predsjednikom Skupštine Andrijom Mandićem u Podgorici bila istaknuta zastava Republike Srpske.

Kako je naveo, ta zastava biće iza njega svuda gdje putuje u svojstvu čelnika RS.

Komentarišući protestnu notu koju je Ministarstvo spoljnih poslova BiH uputilo Crnoj Gori tim povodom, Dodik je rekao da je u našoj zemlji bio u radnoj i prijateljskoj posjeti kao predsjednik Republike Srpske, dijela državne zajednice BiH, koji je Dejtonskim sporazumom dobio subjektivitet.

Dodik je naveo da nota koju je vlastima u Podgorici uputio ministar spoljnih poslova BiH Elmedin Konaković ne može biti upućena u ime BiH, jer on u Crnoj Gori „nije predstavljao BiH“, prenijela je Radio-televizija Republike Srpske.

– To je privatna nota Elmedina Konakovića. Veoma mi je simptomatično da se kao obrazloženje za slanje note navodi obilježje Republike Srpske i pominjanje srpskog svijeta. Ako je srpska trobojka i samo pominjanje srpskog svijeta za neke u BiH jeres, jasno je da se nismo pomakli od 1992. godine – izjavio je Dodik.

Poručio je da su poruke upućene u Podgorici bile usmjerene na razvoj saradnje u interesu Crne Gore i Republike Srpske.

Naveo je da bi Republika Srpska svaki dan mogla da upućuje više protestnih nota zbog ponašanja muslimanskih ambasadora, iznošenja samo muslimanskih pogleda i njihovog viđenja stanja u BiH, kao i zbog miješanja stranaca u unutrašnje prilike i stalnih odlazaka muslimanskih političkih predstavnika u zapadne ambasade na konsultacije.

– Krajnje je vrijeme da muslimani konačno shvate da BiH nije njihova i da je to zajednica sastavljena od dva ravnopravna entiteta. Jedan od njih je Republika Srpska, čiji sam ja legitimno izabrani predsjednik i imam pravo da se sastajem s kim hoću, kada hoću i da pričam o čemu hoću – zaključio je Dodik.

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Bravo, svaka na mjestu!

Bravo, svaka na mnestu!