Dodik i Mandić u Hramu u Podgorici! SPC je temelj srpskog identiteta!

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićom posjetio Saborni hram Hristovog vaskrsenja u Podgorici i kriptu gdje se nalazi grob blaženopočivšeg mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Dodika i Mandića su ispred Hrama dočekali paroh podgorički Predrag Šćepanović i đakon Vedran Grmuša, koji je porijeklom iz Banjaluke.

Sveštenik Šćepanović je zahvalio Dodiku za pomoć koju je kao predsjednik Srpske dao za izgradnju Hrama Hristovog vaskrsenja, kao i za to što je bio gost na dan kada je osveštan, prenijela je Srna.

Nikola Pejović, starješina Hrama zahvalio se na posjeti Dodiku, ističući da Hram i vjerujući narod pamte njegova sva dobročinstva.

– Posjeta Dodika je bratska, jer posjeta hramu nije dolazak u goste, beć dolazak u dom, rekao je Pejović.

Dodik je rekao da je ovaj hram ispunjen ljubavlju.

– Imao sam priliku da pomognem u izgradnji i zato nisam propustio priliku da ga i posjetim. Srpska pravoslavna crkva ključna je za očuvanje identiteta i opstanak srpskog naroda ne samo u Crnoj Gori, već i u Srpskoj i Srbiji. SPC čuva identitet kroz vjekove, naveo je Dodik, a prenijela RTRS.

Istakao je da je i u nemogućim okolnostima sačuvana naša vjera i krsna slava.

– To je ono što svaki Srbin, pogotovo vjerujući, mora da njeguje. Istorija srpskog naroda na ovim prostorima je istorija SPC, naveo je Dodik.

Dodik boravi u radnoj posjeti Crnoj Gori, gde će, kako je najavljeno, u Skupštini razgovarati sa predsjednikom Andrijom Mandićem, koji je lider Nove srpske demokratije, članice koalicije Zajedno za budućnost Crne Gore.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare