Dobrosavljević: Izjave Đukanovića liče na poruke vođa mafijaških klanova!

Krvne osvete, prijetnje tužiocima, „packa“ Zapadu zbog politike koju vodi prema Crnoj Gori, svemu je naredan ako neko želi da se obračuna sa njim…

Ovo su ključne poruke bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića. Analitičari tvrde da sve ovo može biti strah od hapšenja, a sa druge strane i strah da neko ne „propjeva“.

Politički konsultant Vladimir Dobrosavljević za Borbu je poručio da je čudno da jedan politički prvak – čovjek koji je bio najvažniji u državi skoro 30 godina, pominje terminologiju kao što je krvna osveta jer to više priliči mafijaškim klanovima nego ozbiljnom političaru i ozbiljnom državniku.

„To ipak govori o jednoj vrsti panike ili frustracije u kojoj se nalazi Milo Đukanović. Hapšenjem Lazovića i Katnića se država približila najbližem krugu nekadašnjih saradnika Mila Đukanovića. Procesuiranjem njih dvojice vrlo lako može da se dođe do trenutka kada bi bila uspostavljena krivično pravna veza između njih i bivšeg predsjednika države“, kazao je Dobrosavljević za naš portal dodajući da u tome zapravo leži strah.

Kako je za Borbu kazao, ovdje leži jedna vrsta pokušaja da se ohrabre njegove sve malobrojnije pristalice, koje vole ovakav rječnik.

„A sa druge strane ovo je i neka vrsta opomene da on nije spreman da se suoči sa licem pravde, ako bude bilo potrebe da dođe pred nju“, kazao je Dobrosavljević za Borbu.

Na pitanje našeg novinara da je indikativno da se potpisuju peticije za oslobađanje bivšeg Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, dok se isto ne čini za bivšeg pomoćnika direktora policije Zorana Lazovića, i na konstataciju da se to možda radi jer je Lazović „lojalniji“, Dobrosavljević smatra da je to moguće, ali je i činjenica da je Katnić bio medijski eksponiraniji.

„On je bio figura koja je skretala pažnju na sebe i na neki način je logičnije da pristalice tih struktura lakše mogu da se okupe i da se lakše solidarišu sa nekim ko im je bio bliži. Lazović nije bio čovjek koji je mnogo eksponiran u medijima. Čak i neki od najvećih pristalica tog režima Mila Đukanovića imaju poteškoće da znaju o kome se radi. Katnić je ipak učestvovao u čitavom nizu stvari. Eksponirao se pogotovo u pokušaju pseudo državnog udara i na neki način je postao simbol tog režima i način na koji je taj režim upravljao Crnom Gorom“, kazao je Dobrosavljević za naš portal.

On je poziciju GST-a kompromitovao, tvrdi on i dodaje da to predstavlja jednu vrstu metafore režima Mila Đukanovića u njegovoj završnoj fazi.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare