Dobrosavljević: Demokrate tvrde pazar!

Bez obzira na tenzije koje postoje u vlasti, odnosno među konstituentima parlamentarne većine, i odnosa između Pokreta Evropa sad i Demokrata, i podjele unutar samog Pokreta Evropa sad, ipak neće dovesti do krize vlasti mišljenja je politički konsultant Vladimir Dobrosavljević.

Kako navodi u izjavi za BORBU, istraživanja javnog mnjenja pokazuju da eventualni novi izbori ne bi u ovom trenutku nikome išli u prilog.

„Nema dramatičnih pomjeranja niti oscilacija. Ono što je primjetno je da je Pokret Evropa sad pao sa svojom rejtingom a da je DPS pojedinčano ponovo najjača stranka i to ponovo tjera sve aktere parlamentarne većine da bez obzira na sve nesuglasice koje postoje kako u izvršnoj vlasti tako i u zakonodavnoj vlasti, pa i u pojedinim lokalnim samoupravama kao što je to Budva, ostanu na strani i da se sukobi drže pod kontrolom“, jasan je Dobrosavljević za BORBU.

Analitičar za BORBU smatra da je namjera Demokrata da oroče podršku vlasti prosto njihovo pozicioniranje pred očekivanu rekonstrukciju u junu.

„Oni žele da se što bolje postave a ulaskom koalicije ZBCG, eventualno BS, i time sačuvaju svoju poziciju u mjeri koju imaju do sada. Mislim da je to više taktički potez nego što ima za cilj da sruši snagu postojeće većine. Učesnici su svjesni da onaj koji bi sada preuzeo tu odgovornost, blokira ispunjenje obećanja koja su dosad ostala neispunjena još od 2020. godine. Zapravo bi negdje pred biračima taj neko bio obilježen kao neko ko nije doprinio političoj stabilnosti koja je neophodna ne bi li se sve neophodne reforme obavile kako treba“, kazao je Dobrosavljević za BORBU.

Igra dobrog i lošeg policajca

On u izjavi za naš portal podsjeća na već postojeću stigmu Demokratske Crne Gore a to je da su već jednom zajedno sa DPS-om oborili Vladu Dritana Abazovića.

„Ne vidim da su spremni za još jedan rizik tog tipa. Vjerujem da će vladajuća većina postići dogovor do juna mjeseca a svakako je da će odrediti pun mandat jer poslovi koji su pred njima su toliko obimni da je sve drugo rizikovanje povjerenja koje su dobili od strane građana“, kazao je Dobrosavljević za BORBU.

Na pitanje kako komentariše same pozicije unutar Demokratske Crne Gore, odnosno kontradiktorne poruke koje šalju funkcioneri te stranke gdje jedna strana oštro napada Vladu Crne Gore dok se druga pak hvali njenim rezultatima, Dobrosavljević za BORBU tvrdi da vjerovatno postoje šumovi ali i da to nije novost.

„I do sad se govorilo u javnosti da u Demokratama postoje određene frakcije i da postoje određena nezadovoljstva u određenom dijelu pa se ništa nije dogodilo. Niko nije napustio stranku, niti se iko ogradio od određenih postupaka koje su kao stranka činili. Mislim da je na djelu igra dobrog i lošeg policajca. Dok jedni napadaju, drugi šalju poruke da su spremni za dogovor. To mislim da je sve taktika. Dok se jedni protive, drugi govore afirmativno Vladi, ali je sve daleko od toga da se dogodi nešto kao što se dogodilo u Pokretu Evropa sad“, zaključio je Dobrosavljević za BORBU.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare