DNP: Milovića smijeniti koliko je danas!

Demokratska narodna partija se oglasila povodom jučerašnje izjave ministra pravde Andreja Milovića, za koju smatraju da je dovoljan razlog da već danas bude smijenjen.

Saopštenje DNP-a prenosimo integralno:

„Izjava  ministra pravde Andreja Milovića o „brzopletosti“  i „nedržavotvornosti“ ideje za glasanje Rezolucije o genocidu u Jasenovcu zaslužuje koliko danas da bude smijenjen. Na stranu što je to ideja i  inicijativa premijera Spajića i poslaničkog kluba PES-a koji je istu i napisao, mnogo je ozbiljnije Milovićevo negiranje i nipodaštavanje genocida počinjenog nad preko 700 hiljada Srba, Jevreja i Roma u koncentracionom logoru Jasenovac.

Sudeći po Milovićevoj „ekspertizi“, počinjeni zločin u Srebrenici je mnogo veći i strašniji od genocida u Jasenovcu i čitavoj NDH gdje su sistematski uništavani Srbi, Jevreji i Romi. Finalno rješenje u NDH je bilo zasnovano na sljedeći način: 1/3 Srba ubiti, 1/3 Srba protjerati a 1/3 Srba pokatoličiti. I ovaj genocidni model Nezavisne Države Hrvatske počeo je da se primjenjuje prvi u pokorenoj Evropi, jer je do genocida u Babijem Jaru ( Ukrajina ) koji predstavlja uvod u Holokaust nad Jevrejima, došlo krajem septembra 1941.

Naravno, i ovaj bivši Srbin iz Kuča (Andrej Milović), poznat po svojim vezama sa OKG i BIL licima o čemu je javnost upoznao i sef SPO Predrag Šuković, minimizira i povređuje sjećanje na stradanje srpskog naroda u NDH-a.

Pošto smo uvjereni da premijer Spajić neće smijeniti ministra Milovića zbog njegovog skandaloznog stava o Jasenovcu, pozivamo nadležne organe Republike Srbije i Republike Srpske da Andreju Miloviću zabrane ulazak na njihovu teritoriju. I ne samo Miloviću, nego svima koji podržavaju ovakav narativ o Srbima kao genocidnom narodu. Za takve individue nema veće kazne od zabrane ulaska u Srbiju, ali i isključenja iz crkve, jer svi treba da budu svjesni kad bace kamen genocidnosti na srpski narod i SPC, onda moraju da znaju da će im biti uzvraćeno i od naroda i od crkve.“

3 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Svima njima zabraniti ulazak u R.Srpsku i Srbiju

Nije trebalo ni birati takve beskičmenjake, samo nas brukaju đe god stignu! Jadovi !

To moze da rijesi Mandic. Uskrati podrsku, pa neka idu sa DPS-om, jer su isti. Koja je razlika. Teze nam je da ovo oni rade i pricaju, a mi ih Srbi glasali, nego kad DPS to radi.