Đilas i Šolak preuzimaju RTCG?

Demokrate preko kojih ND Vijesti imaju politički uticaj u Vladi, mimo znanja premijera uputili su predlog medijskih zakona uključujući i Zakon o Javnom servisu Evropskoj komisiji na mišljenje.

Oni su u tom predlogu dodali da Savjet RTCG umjesto 9 članova treba da broji 11 članova čime bi pokušali da preuzmu Javni servis i smijene sadašnji menadžment.

Takodje, predlažu da se članovi Savjeta RTCG biraju tako što će proći oni koji skupe najviše pečata NVO, a ne kao do sad da budu birani u Skupštini.

Jedna od stavki je i da se Javnom servisu zabrani marketing u prajmtajmu, čime se nanosi direktna šteta državnom mediju, a da privatni medij čiji je vlasnik u Srbiji Junajted grupa ima direktnu korist.

Ove stvari su lako provjerljive, a glavni izvođač radova u ime vijesti su Boris Bogdanović i državni sekretar za medije u Vladi Crne Gore i bivši novinar Vijesti Neđeljko Rudovic.

Kako tvrde izvori portala Aloonline, do kraja aprila će se o ovom zakonima raspravljati u Skupštini Crne Gore, a Vijesti i Željko Ivanović neće imati većinu u parlamentu da ostvare ovaj naum zajedno sa dijelom Demokrata.

(aloonline)

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Opet URA i Vijesti preko Demonkrata sprovode svoj naum. Dzabe ih Spajic nije htio u Vladu kad rovare preko najpodmuklije partije Demonkrata, koju treba hitno izbaciti sa svim instaliranim kadrovima