Đeljošaj se posipa pepelom! Izvukli ste mi iz konteksta!

Predsjednik Albanske alternative, potpredsjednik Vlade i ministar ekonomskog razvoja Nik Đelošaj kazao je da je neprijatno iznenađen reakcijama pojedinaca na tekst koji je objavio u nedjelju, a koji je, kaže, posvećen 25-godišnjici NATO intervencije u bivšoj Jugoslaviji.

Ističe da je jasno i nedvosmisleno izrazio i žaljenje za nevine žrtve, a među kojima je i član njegove šire porodice.

„Ono što je ciljano i tendenciozno izvučeno iz konteksta, a sa očiglednom namjerom moje diskreditacije, odbacijem sa indignacijom i prezirom“, kategoričan je Đeljošaj.

Posebno osuđuje, kako navodi, namjerna pogrešna tumačenja, relativizaciju i instrumentalizaciju nevinih žrtava zarad političkih ciljeva.

„Takvom polusvijetu ne pripadam i neću nikada pripadati. Razlog vojne intervencije je poznat cijelom svijetu, civilne žrtve nikada, niti u jednom trenutku, nisam nazvao niti povezivao sa razlogom sâme intervencije. Ove političke partije koje su potrčale da klevetama i optužbama reaguju, kao i svi koji su kadri da nevine žrtve i djecu koriste za jeftine političke poene, više govore o sebi samima i sopstvenim moralnim dometima. Još jednom, sa dubokim žaljenjem zbog nevino stradalih, ostajem dosljedan u borbi za bolju i sigurniju budućnost naše djece“, naveo je Đeljošaj.

Kako poručuje na kraju: „Za Crnu Goru oslobođenu politike prošlosti, sigurnu u NATO-u, prosperitetnu u Evropskoj uniji“.

U tekstu koji je Đeljošaj objavio, između ostalog je napisao:

„Na današnji dan, prije 25 godina, civilizovani svijet je morao humanitarnom vojnom intervencijom da zaustavi politiku zločina Slobodana Miloševića. Zaustavljeno je etničko čišćenje i još veći zločini“.

Foto: RTCG

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Nije se oglasio 17. marta da osudi necivilizovano divljanje svojih sunarodnika i etnicko ciscenje nealbanskog zivlja na KiM. Zlocinima NATO bande su zaustavljeni veci zlocini??? Koji to zlocini su zaustavljeni? Pogrom, unistavanje vjerskih objeksta, grobova i zlocini nad srpskim narodom nijesu zaustavljeni, ali njemu to nijesu zlocini, vec su zestoko nastavljeni. Polusvijetu necivilizovanom pripada on, koji ne osudjuje divljanje i zlocine i etnicko ciscenje nealbanaca od strane svojih sunarodnika

Đeljošaju da bar umiješ ćutati ne bi se znalo kolika si bitanga! Tako može da piše samo neprikriveni albanski terorista, bez imalo časti i morala! Još uzimaš sebi za pravo da tvrdiš kako je razlog vojne intervencije poznat cijelom svijetu! Upravo zato juče u UN spriječiše da se malo o tome progovori! Ono što je tebi pravda, meni je zločin, ali ide Mare i svatovi! Da imaš išta ljudsko ne bi više među narod izlazio, ni ti ni ovi ostali NATO slugerani! Ko vam je dao pravo da bez pitanja naroda vi odlučujete da dovedete okupatorsku čizmu u Crnoj Gori!