Demokrate se podijelile i po pitanju RTCG!

Predlog zakona o Javnom servisu uzburkao je strasti na političkom nebu Crne Gore.

Ovaj zakonski akti posebno su problematizovali mediji i NVO bliski Drugofamilijaškim Vijestima koje već neko vrijeme djeluju u sklopu regionalne medijske hobotnice čije pipke kontrološu tajkuni Dragan Đilas i njegov imenjak Šolak.

Nije tajna da drugofamilijaška ekspozitura drugosrbijanskog medijskog konzorcijuma godinama ima neskrivenu želju da stavi pod kontrolom RTCG, međutim ti pokušaji su dosada bili neuspješni.

Sva je prilika da će to biti slučaj nakon što se u Skupštini usvoji zakonski akt o nacionalnom javnom emiteru.

Nedavno glasanje za predlog ovog akta na sjednici Vlade opet je u prvi plan istaklo podijeljenost koja vlada u jednom od konstituenata vlasti – Demokratskoj Crnoj Gori.

Opet su do izražaja došli različiti pogledi unutar partije koji nedvosmisleno dokazuju da u partiji koju formalno predvodi Aleksa Bečić postoje dva tabora koja imaju potpuno različite poglede oko brojnih tema.

Jedna od njih je i buduće ustrojstvo Javnog servisa.

Naime, potpredsjednik Vlade Momo Koprivica i ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović su na sjednici Vlade glasali za amandmane Vlade kojima se smanjuju kriterijumi za izbor direktora Radio Televizije Crne Gore (RTCG). Preostali članovi Demokrata prvi potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić, ministar odbrane Dragan Krapović, ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović i ministrka Tamara Vujović su glasali protiv i tako jasno stali na stranu Vijesti i njihovom pokušaju da ostvare potpuni monopol na crnogorskom medijskom scenom.

Da li će ovi različiti pogledi oko RTCG-a (kojem je siva eminencija Demokrata Boris Bogdanović objavio rat) dodatno uticati na erozivni proces koji se unutar Demokrata odvija u poslednje dvije godine (a koji još nije kulminirao) pokazaće vrijeme pred nama?

Jedno je jasno, medijski koncern Vijesti je opet iznajmio vrhušku Demokrata za jednokratnu upotrebu.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare