Demokratama je sad dobar!

Usklik stiže od strane ministara iz redova Demokrata nakon prekjučerašnjeg hapšenja Igora Krstovića, navodno jednog od vođa škaljarskog kriminalnog klana. Baš kao u maniru nekadašnjeg premijera 43. i potpredsjednika Vlade za bezbjednosni sektor 42. Vlade Dritana Abazovića, sada stižu hvalospjevi na račun Uprave policije zbog uspješno realizovane akcije.

Međutim, nije baš tako davno bilo kada su upravo iste Demokrate napadale Upravu policije, konkretno izbor premijera Milojka Spajića da za vršioca dužnosti te Uprave dođe Aleksandar Radović za koga su tvrdili da je kadar Veselina Veljovića. Upravo pod Radovićevom policijom i uz saradnju sa Specijalnim policijskim odjeljenjem Predraga Šukovića je realizovana pomenuta akcija te se postavlja pitanje otkud to da se Demokrate sada hvale Radovićevim rezultatima, kada su ga do prekjuče napadali.

Takođe je važno napomenuti da je izbor Radovića izazvao krizu vlasti na državnom nivou gdje je ista ta Demokratska Crna Gora oročila podršku Vladi Crne Gore upravo zbog izbora Aleksandra Radovića kojeg danas, gle čuda, hvale!

Podsjećanja radi, sinoć je u Budvi uhapšen Igor Krstović (38), koji je prema policijskim podacima jedan od šefova podgoričkog ogranka škaljarskog kriminalnog klana.

Iz Uprave policije saopšteno je da je uhapšen u akciji Sektora za borbu protiv kriminala i budvanskih policajaca, a uz podršku Specijalnog policijskog odjeljenja.

„I.K. se potraživao po potjernici NCB Interpola Podgorica zbog sumnje da je izvršio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i više krivičnih djela iz oblasti pranja novca, kao i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i ekspozivnih materija i krivično djelo izazivanje opšte opasnosti“, saopštili su iz Uprave policije.

U zvaničnom saopštenju napisali su da je riječ o „visokorangiranom pripadniku jedne kriminalne grupe koja je sprovodila kriminalne aktivnosti na teritoriji Crne Gore“.

„U aktivnosti lišenja slobode I.K. učestvovali su službenici Sektora za borbu protiv krimnala, Specijalnog policijskog odjeljenja i Odjeljenja bezbjednosti Budva. Službenici Sektora za borbu protiv kriminala nastavljaju intenzivne i odlučne aktivnosti sa primarnim fokusom na neutralisanje djelovanja organizovanih kriminalnih grupa i sa njima povezanih lica“, kazali su iz UP.

„Demokratski“ hvalospjevi
Potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić pohvalio je, kako je naveo u saopštenju, još jednu hrabru akciju Sektora za borbu protiv kriminala u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem i OB Budva, koja je večeras rezultirala hapšenjem jednog od bjegunaca od pravde koji slovi za visokorangiranog pripadnika jednog od kriminalnih klanova.

„Bezbjednosni sektor pokazuje na svakom koraku svoju snagu i riješenost države, tako da je poruka vrlo jasna svim bjeguncima od pravde i učiniocima krivičnih djela. Gdje god bili, kako god se zvali i kom god klanu pripadali, ruka pravde će vas stići jer više nema igranja sa državom“, kazao je Bečić.

On je dodao da će borba protiv kriminala biti nastavljena.

„Uz sve izazove i opstrukcije, nastavljamo sa odličnim rezultatima i brojnim akcijama bezbjednosnog sektora, ponosan i zahvalan brojnim časnim i hrabrim službenicima bezbjednosnih struktura koji i večerašnjom i brojnim drugim akcijama pokazuju kako se služi državi i bori protiv organizovanog kriminala“, naveo je Bečić u saopštenju.

Oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović koji je kazao da to jasno pokazuje da naše službe djeluju odlučno i bez kompromisa u suočavanju sa organizovanim kriminalom.

Ministar Šaranović saopštio je sinoć da je uspješno lociranje i hapšenje međunarodno traženog visokorangiranog člana kriminalnog klana, rezultat izuzetne saradnje i profesionalnosti službenika Sektora za borbu protiv kriminala i Odjeljenja bezbjednosti Budva, uz podršku Specijalnog policijskog odjeljenja.

„Ovo hapšenje jasno pokazuje da naše službe djeluju odlučno i bez kompromisa u suočavanju sa organizovanim kriminalom. Naš cilj je stvaranje sigurnog okruženja za sve građane, a ovakve akcije su ključne u ostvarivanju tog cilja“, navodi Šaranović u saopštenju.

On je pohvalio sve službenike koji su učestvovali u ovoj operaciji.

„Njihova hrabrost, odlučnost i profesionalizam su temelj na kojem gradimo bezbjedniju budućnost“, kazao je ministar i poručio da će se nastaviti sa borbom protiv kriminala.

„Nastavljamo sa intenzivnim aktivnostima, usmjeravajući se primarno na neutralizaciju djelovanja organizovanih kriminalnih grupa, njihovih vođa i pojedinaca povezanih sa njima, bez obzira na njihovu veličinu, naziv ili uticaj. Naša poruka kriminalnim strukturama je jasna: nećemo odustati od naše namjere da zaštitimo pravdu i bezbjednost naših građana“, poručio je Šaranović

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Sto drugo ocekivati od ovih licemjera iz Demonkrata? Oni se hvale sa aktivnostima UP i SPO, koje su osnovne aktivnosti iz njihove nadleznosti, za koje primaju zaradu. Zamislite kad bi svi organi bili hvaljeni po medijima za svaku aktivnost koju realizuju u okviru svoje redovne i osnovne nadleznosti. I gle cinika, to pripisuju sebi, Sarenovicu i Blecicu