Dejan Djurovic: REALNO JE ZA OČEKIVATI DA ĆE OVA PARLAMENTARNA VEĆINA CRNU GORU UVESTI U EVROPSKU UNIJU

Poslanik Nove srpske demokratije Dejan Đurović učestvuje na Međunarodnoj konferenciji na temu urbanih politika Evropske unije.

„Kako su energetska tranzicija i klimatske promjene u središtu prioriteta predsjedavanja, tako je i parlament glavnog grada Brisela organizovao prvu Međunarodnu konferenciju o urbanim politikama Evropske unije. Sagledavajući značaj prostornog planiranja, kao i činjenicu da je u toku izrada Prostornog plana Crne Gore do 2040. prepoznali smo značaj učešća na ovakvoj konferenciji. Ovo je prilika da se upoznamo sa evropskim standardima i preporukama kada je u pitanju izrada ovako važnog dokumenta, koji je nakon Ustava najznačajniji za Crnu Goru.“ – istakao je Đurović.

„S obzirom na činjenicu da parlamentarna delegacija Crne Gore prisustvuje u svojstvu delegacije zemlje kandidata, da je u posjeti Evropskoj komisiji u Briselu i ministar saobraćaja Vlade Crne Gore, kao i da u četvrtak stiže i premijer Spajić, realno je za očekivati da ova parlamentarna većina i vlada uvedu Crnu Goru u red Evropskih država (EU) kojima ona oduvijek pripada. Takođe se mora izraziti zadovoljstvo koje se ističe pri svakom susretu, uspješnim radom Skupštine Crne Gore u ovom kratkom periodu koji je za nama, sa nadom da ćemo uspjeti da nadoknadimo sve ono što je propušteno tokom vladavine bivšeg režima.“ – zaključio je Đurović.

Belgija je počela sa predsjedavanjem Savjetom Evrope 1. januara ove godine i predsjedavaće tokom prve polovine 2024. godine. Tokom predsjedavanja, Belgija će imati šest prioriteta: Odbrana vladavine prava, demokratije i jedinstva; Jačanje konkurentnosti; Zelena i pravedna tranzicija; Jačanje socijalne i zdrastvene agende; Zaštita ljudi i granica; Promovisanja globalne Evrope.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare