Danijel Živković jednostavno slagao!

Kontrolom cjelokupnog spiska dostavljenih imena sa pripadajućim ličnim podacima, koji je juče Upravi policije predao predsjendik DPS-a Danijel Živković, utvrđeno je da su sve osobe upisane prije 31. decembra 2020. godine, osim pet, od kojih su četiri upisane 2021. i jedna2022. godine, tvrde iz Ministarstva unutrašnjih poslova MUP.

U MUP-u dodaju da za eventualne upise van Crne Gore i zakonitost upisa na teritoriji druge zemlje nisu nadležni.

Živković je juče dao izjavu u Centru bezbjednosti Podgorica u svojstvu građanina i predao spisak sa 2.300 imena onih za koje u toj partiji sumnjaju da ostvaruju biračko pravo u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

Iz MUP-a kažu da u mandatu aktuelne Vlade u birački spisak nije upisana nijedna osoba sa spiska koji je dostavio Živković.

“Ministarstvo će tokom današnjeg dana dostaviti sve ostale informacije. MUP u okviru svojih zakonom definisanih nadležnosti dužno je da vodi birački spisak na tačan, ažuran i pouzdan način, odnosno da garantuje zakonitost biračkog prava za svako lice koje ostvaruje biračko pravo u Crnoj Gori. Za eventualne upise van naše zemlje i zakonitost upisa na teritoriji druge zemlje, Ministarstvo nije nadležno”, zaključuju oni.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare