Damjanović iz CKM nazvao Riblju Čorbu, Marka Kovačevića i Nemanju Vukovića fašistima

Organizacijom koncerta Riblje čorbe u  Nikšiću čiji je ugovarač i inicijator predśednik Marko Kovačević se unižava naš grad, navodi se u saopštenju Crnogorske kulturne mreže (CKM) koje potpisuje Aleksandar Damjanović.

Ovaj koncert je, kako tvrde, odgovor na nedavnu veličanstvenu proslavu Dana nezavisnosti koja je organizovana na Trgu Slobode za čiju organizaciju, kako navode u saopštenju, u budžetu grada nije bilo sredstava.

„Nakon koncerta fašističke grupe Beogradski sindikat građani  Nikšića plaćaju još jedan koncert ništa manjeg fašiste Bore Đorđevića. Ovaj kontraverzni pjevač i kantautor je svojevremeno u više navrata nipodaštavao crnogorsku himnu i posprdno govorio o Crnogorcima kao naciji. Prosto je nevjerovatna odluka da jedan takav mrzitelj  Crne Gore bude angažovan da u slobodarskom  Nikšiću održi koncert. Marko Kovačević iz samo sebi znanih razloga u vremenu kada se naš grad priprema za kadidaturu da postane Evropska prijestonica kulture, povlači potez kojim baca ljagu na grad i umanjuje mu šanse da postane kandidat. Na sve ove nakaradne poteze Kovačevića njegovi koalicioni partneri Demokrate koje je pretvorio u taster poslušnike ćute kao da su klinički mrtvi. Za nas nikšićane nije novost da su Aleksine Demokrate nijeme pred brukanjem grada koje režira Marko Kovačević. Proći će i koncert Bore Đorđevića, ali bruka da je pjevao pored spomenika kralja Nikole i Ljuba Čupića će živjeti vječno. Nevjerovatno je kako je lokalna samouprava na čelu sa Markom Kovačevićem i Nemanjom Vukovićem nikšićku kulturu svela na nizak nivo“, zaključio je Damjanović.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare