Dajković zahvalio Beogradu: Vrata ambasade Srbije u Izraelu otvorena i za crnogorske građane

Predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković uputio je riječi zahvalnosti zvaničnim Beogradu povodom činjenice da je ambasada Republike Srbije u Izraelu otvorila svoja vrata i za građane Crne Gore koji žele da se evakuišu iz ratom zahvaćene zemlje.

„Želim da se zahvalim Republici Srbiji, jer je otvorila vrata svoje ambasade u Izraelu i za građane Crne Gore. Kad je neka muka u svijetu, građani Crne Gore ne idu u ambasadu ‘Kosova’, niti Albanije, niti Hrvatske – već isključivo u ambasadu naše Srbije“, istakao je Dajković, pa nastavio:

„Uz to, skidam kapu srpskim pilotima “AIR Serbia”, koji pod granatama i razornim bombama izvlače naš narod iz Izraela. Oni su, uz turske pilote, jedini piloti u Evropi koji bez straha lete u ratno područje, rizikujući svoje živote“, naveo je lider Ujedinjene.

Na kraju, dodao je Dajković, „srce mi se slama kad vidim stradanje nedužnih civila u Izraelu i Palestini“.

„Djeca, žene, studenti, starci – nisu nikom ništa skrivili. Umjesto svrstavanja na stranu Izraelaca ili Palestinaca, biram treću opciju. Svrstavam se na stranu mira i molim se za duše nastradalih“, zaključio je Dajković.

izvor: Borba

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare