Da li je Topalko nova dvorska luda umjesto umornog Kesića?

Opozicija u Srbiji je spremna da iskoristi bilo čiju pomoć zarad ostvarenja sna njihovih mecena sa strane – svrgavanja legitimno izabrane vlasti.

Najnovije pojačanje opozicionara iz famoznog kruga dvojke stiglo je iz Splita. Nije riječ o proslavljenom fudbaleru Ivanu Perišiču kojeg je novi trener Hajduka Đenaro Gatuso odstranio iz ekipe, već o pjevačici Severini Vučković.

Njeno legitimno zadržavanje (ne i protjerivanje) na graničnom prelazu prilikom ulaska u Srbiju, nesrećni i u srbofobiji začarani opozicioni krug (partija, NVO…) pokušava da iskoristi za jalove političke obračune sa SNS-ovom vlašću. Na isti podmukli način su pojedinci iz opozicionih parapolitičkih organizacija zloupotrebljavali krvave tragedije iz maja prošle godine, kao i pitanje kopanja litijuma, samo da vlast u Srbiji koju personifikuje Aleksandar Vučić označe kao diktatorsku koju treba srušiti ne birajući metode.

Primaocima grantova sa Zapada nije bitno što neuspješno klonirana hrvatska verzija Svetlane Ražnatović državu u kojoj žive naziva genocidnom i što od iste zahtijeva plaćanje ratne odštete zbog zločina u Srebrenici.

Nižu se reakcije podrške bojovnici iz Splita koja u jednom od svojih spotova navlači na sebe ustašku crnu uniformu od strane opozicionih prvaka i njima srodnih NVO iz centra Beograda.

Tako se NVO Inicijativa mladih za ljudska prava poznata po organizovanju provokativnog albanskog festivala Mirdita pobunila zato što srpska policija radi posao iz svoje nadležnosti.

Jedan od uzdanica Rokfelerove fondanice Savo Manojlović takođe je stao u red Severininih branitelja. Duboko potrešen što je gošća iz Splita samoinicijativno ostala bez „masnog“ honorara za dogovoreni nastup na proslavi nečijeg punoljetstva, on je po ko zna koji put zaključio (ovoga puta bez provjere bankovnih računa) da je Balkan prepun diktatora koje je potrebno „ometlati“.

Iz Pokreta slobodnih građana poručuju da hrvatsku pjevačicu treba ostaviti na miru, a da treba hapsiti Srbe sa Kosova i Metohije.

– Bezbjednost građana Srbije je višestruko ugrožena jer se bezbednosne službe bave pre svega političko-estradnim progonom neistomišljenika – navode iz pomenutog Pokreta.

Nenadano pojačanje (anti)srpskoj opoziciji u smiraj prelaznog roka otvara za sobom brojne nedoumice, a čini se da se glavna tiče buduće uloge vođe iz estradnih redova. Nakon što se za tu nezahvalnu poziciju zasluženo izborio Grandov pitomac Milan Topalović Topalko, postavlja se pitanje da li će isti biti zamijenjen sa Severinom koja ima jači pedigre na javnoj sceni, građen kroz istinsko pregalaštvo.  Za razliku od Topalka, ona očito ima i lični motiv da vidi leđa Aleksandru Vučiću sa vlasti. Takođe, Dalmatinka se već istakla napadima tj. prijetnjama na račun srpskog patrijarha Porfirija, kao i svojim stavovima o Crnoj Gori i Srebrenici, koji se u potpunosti poklapaju sa svjetonazorima tzv. građanske opozicije iz kruga dvojke.

Cijene „prosvećeni“ opozicionari Topalkove izlive bijesa i uvrede izrečene na račun predsjednika Srbije, ali ipak je kod srbofibija vrijednost prvog reda koja mora da se održava nezavisno od toga ko je na vlasti u Srbiji. Topalko je njima mentalno i ideološki podjednako udaljen kao Vučić, zato će u toj odabiru udarnog napadača u ovoj sezoni Severina imati prednost u odnosu na Grandovu zvezdu koja se nije dovoljno iskalila antisrpskim izjavama.

Sada je Topalko na potezu. Ukoliko se u narednom periodu dovoljno antisrpskim izjavama pokaže pred selektorima, možda će uspjeti zadržati status dvorske lude koji mu je, u ime opozicije na Novoj S, za 24 minuta verifikovao Zoran Kesić

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare