Da li je na pomolu novi Belveder?

Popis stanovništva u Crnoj Gori, koji treba da se održi u periodu od 1 do 15 novembra tekuće godine, sa zakašnjenjem od skoro dvije godine, a koji je bio odložen zbog pandemije korona virusa, izgleda da je sve , samo ne ono što treba da bude – pravno uredjeno prikupljanje statističkih podataka, o svakom pojedincu odredjene države, a na osnovu koga bi kasnije država projektovala percepcije svoga razvoja – progresa.

I nakon nešto više od dvije godine, od ,, čuvenih patriotskih protesta “ na Belvederu, izgleda da se tenzije još uvijek nijesu smirile.

postavlja se logičko pitanje! Kome i zašto odgovara, da se popis odloži, da se bojkotuje, da se stvaraju tenzije oko ovoga pitanja?

Da tenzije u Crnoj Gori ne jenjavaju i da se ne smiruju, to potvrdjuje i kontinuirani i orkestrirani napad na srpski narod u voj državi.

Grupa gradjana koja se na društvenim mrežama predstavlja kao komitski zbor Nikšić, kako se navodi u objavi, pozivaju na protest povodom, po njima neregularnog popisa.

Protest će se održati 13, 14 i 15 oktobra, blokadom magistralnog puta Nikšić – Podgorica, u mjestu Bogetići, u periodu od 15 – 18h.

Da li je ovo nastavak kontinuiranog napada na Srpsku Pravoslavnu Crkvu i pokušaj sprečavanja slobodnog i demokratskog izražavanja na popisu, posle više decenija, uskoro ćemo i saznati.

Da li će se opet i sa ovoga skupa slati šovinističke i diskriminatorske poruke, prema jednom narodu, kao što je i ranije bio slučaj.

Ne treba smetnuti s’ uma, da sami datum blokade puta pokazuje, da se možda u krajnjem želi staviti u drugi plan, dolazak Njegove Svetosti, patrijarha Srpske Pravoslavne Crkve, Gospodina Porfirija, primjenjen i ranije na Belvederu, od strane takodje ,, patriotskih grupa“, kako sami sebe nazivaju.

Podsjetimo, Patrijarh Srpske Pravoslavne Crkve, Njegova Svetost, Gospodin Porfirije, najavio je dolazak u Podgoricu, 14 oktobra, a povodom jubileja deset godina od osvećenja sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Dakle, priča o Belvederu se nastavlja, samo na drugom mjestu, drugim povodom i sa istim ili sličnim akterima.

Ko podiže tenzije??? Možda i saznamo…

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Lijepo napusano