Da li će Demokrate u Pg prepustiti mjesto zamjenika gradonačelnika?!

Prošlo je pola godine od kada je Danilo Šaranović, sa funkcije zamjenika gradonačelnice, zasjeo u fotelju ministra unutrašnjih poslova. No, ni do danas, Demokrate još uvijek nisu predložile kandidata za tu poziciju koja im u skladu sa koalicionim sporazumom pripada.

Postalo je nepodnošljivo gledati kako građani Podgorice trpe zbog političkih igara i unutarstranačkih sukoba koji se vode u redovima Demokrata. Umjesto da brinu o interesima građana, Demokrate su zauzete nekim unutarpartijskim nesuglasicama.

Nedostatak odgovornosti prema građanima jasno pokazuje da su politički interesi postavljeni ispred potreba građana Podgorice. Čak i nakon što su imali pola godine vremena, Demokrate nisu uspjele predložiti kandidata za ovu ključnu poziciju, ignorišući svoje obaveze prema građanima.

Svaki dan bez popune upražnjenog mjesta na ovoj poziciji znači propuštenu priliku za unapređenje kvaliteta života građana u Glavnom gradu. Građani zaslužuju više od političkih igara i nepostojanja odgovornosti.

Dok građani trpe zbog političkih spletki, Demokrate se moraju suočiti s činjenicom da su odgovorni za ovu situaciju. Njihova neodgovornost prema građanima neće proći nezapaženo, a građani Podgorice zaslužuju bolji odnos od strane svojih političkih predstavnika.

Ako Demokrate ne mogu ispuniti svoje obaveze prema građanima, onda bi bilo fer i prema građanima i prema koalicionim partnerima, da tu poziciju prepuste nekom drugom ko je spreman da preuzme tu obavezu i odgovornost da za tu poziciju predloži adekvatno rješenje, kad već pola godine nisu u stanju da predlože svog kandidata.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare