Da li će Demokrate riješiti krizu vlasti u Podgorici!

Prošlo je više od sedam mjeseci otkako je pozicija zamjenika gradonačelnice Podgorice ostala upražnjena nakon prelaska Danila Šaranovića na poziciju ministra unutrašnjih poslova. Uprkos uvjerenjima Vladimira Čađenovića, šefa OO Demokrata Glavnog grada, da će predlog za zamjenika biti spreman do sjednice Skupštine koja je bila 15. maja, funkcija je i dalje prazna.

Čađenović je 4. maja izjavio da će predlog biti spreman do naredne sjednice Skupštine koja je bila 15. maja.

Konsultacije su u Demokratskoj Crnoj Gori i dalje u toku i vjerujem da ćemo do naredne Skupštine Glavnog grada imati predlog za novog zamjenika gradonačelnice“ – kazao je tada.

Međutim, ni do dan danas Demokrate nemaju predlog za novog zamjenika gradonačelnice, ostavljajući građane Podgorice bez ključne pozicije u gradskoj upravi.

Ovakvo odugovlačenje i neodgovornost Demokrata izazivaju veliko nezadovoljstvo među građanima.

Građani Podgorice zaslužuju efikasnu i odgovornu vlast, a ne da budu taoci političkih igara i nesposobnosti onih koji bi trebali da vode grad. Svakodnevne aktivnosti gradskih službi u Podgorici trpe zbog nedostatka pozicije zamjenika gradonačelnice koji je zadužen za koordinaciju svih gradskih službi, jer se time sav teret i obaveze koje Demokrate treba da ispunjavaju prema građanima prebacuju na gradonačelnicu i drugog zamjenika koji moraju preuzeti više obaveza.

Vrijeme je da se Demokrate probude i konačno preuzmu odgovornost za svoje postupke. Građani Podgorice zaslužuju bolji tretman od ovog što im Demokrate priređuju i ne smiju biti taoci političkih kalkulacija. Demokratska Crna Gora mora hitno da predloži kandidata za zamjenika gradonačelnice kako bi preuzeli obaveze koje imaju prema građanima i kako bi se osigurala efikasnost u upravljanju Glavnim gradom.

Do kada će Podgorica biti talac Demokrata? Vrijeme je da se pokaže odgovornost i sposobnost donošenja odluka u interesu građana.

Demokrate bi trebale odmah da predlože zamjenika gradonačelnice i da prestanu sa političkim igrama, kako bi građani Podgorice konačno imali efikasnu i odgovornu gradsku upravu.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare