Ćeman: Oni koji sada ćute o grafitima a ranije su bili najglasniji, treba da se stide!

Poslanik Demokratske Crne Gore Albin Ćeman poručio je da nijedna grupacija ili klan nije imao moć da ga natjera da iznevjeri svoje principe i promijeni izbornu volju građana.

„S osjećajem dubokog ponosa i odanosti načelima demokratije, želim istaknuti da nijedna grupacija ili klan, unutar Crne Gore ili izvan njenih granica, nije imao moć da me natjera da iznevjerim svoje principe i promijenim izbornu volju građana. Moj obraz i integritet ostaju netaknuti pred svakim pokušajem manipulacije i pritiska. Kroz godine, svjedočili smo pritiscima i nepravdama kojima su bili izloženi pripadnici nacionalnih manjina, posebno pod vladavinom prethodnog režima i klanova koji su djelovali pod njihovom šapom“, saopštio je Ćeman.

Istakao je da „ova bolna istorija služi kao podsjetnik na vječnu borbu za pravednost i jednakost“.

„Izražavam svoje duboko gnušanje prema onima koji su se skrivali, ignorišući i ne reagujući na gnusne prijetnje koje su upućene bošnjačkom narodu od strane tih istih klanova. Tišina u takvim trenucima nije samo znak kukavičluka, već i indirektno odobravanje nasilja i diskriminacije. Oni koji su vodili u reakcijama i optužbama, a nisu se usudili suočiti s istinskim izvorom prijetnji, još više su doprinijeli nepravdi. Danas, više nego ikad, važno je zauzeti čvrst stav protiv takvih nepravdi i boriti se za budućnost naše zemlje. Naša kolektivna obaveza je da gradimo društvo u kojem svaki čovjek, bez obzira na svoju etničku ili nacionalnu pripadnost, živi s dostojanstvom i poštovanjem koje zaslužuje“, zaključio je Ćeman

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Bravo! Ima još ljudi pa samim tim i nade!