Čarapić (PES) odgovorio DPS-u: Hoćete raspravu? Dobićete je!

Šef poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić tražio je u ime tog kluba da se inicijativa za smjenu predsjednika Skupštine Andrije Mandića skine sa dnevnog reda jer nema dovoljno glasova podrške.

„Da ne ponavljam razlog zbog kog sam podnio inicijativu a to je da očuvamo stabilnost i da nemamo zapaljivu retoriku jer smo se toga nagledali na Cetinju. Nakon Cetinja smo se zapitali da li da podilazimo opoziciji i da se ovakve teme provlače kroz Skupštinu“, kazao je Čarapić.

Dodaje da ono što se čulo nakon što su podnijeli inicijativu je da opozicija ponovo pokušava da unese to u proceduru i da neće odustati od inicijative.

„Nemamo problema sa inicijativom već želimo da spustimo tenzije. Ako opozicija želi baš da insistira na tome da se raspravlja po ovoj tački dnevnog reda imaju opciju da ja povučem moju inicijativu i da ih pustim da imaju danas raspravu“, kazao je Čarapić.

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić kazao je da ne bježi ni od kakve tačke dnevnog reda.

„Razumijem pravo najjačeg poslaničkog kluba u Parlamentu da sve podredi evropskim integracijama i da se ne raspravlja o tim tačkama dnevnog reda. Što se mene tiče, ja nemam problema da se raspravlja o ovoj tački“, kazao je Mandić.

Čarapić je na to kazao da razumije Mandićevu poziciju i kazao da je želio da skrene pažnju na to da je Crna Gora dosta gledala zapaljive retorike.

„Mi smo u četvrtak vidjeli potpuno gubljenje kompasa i skretanje pažnje sa konkretnih tema a građani nas pitaju zašto smo dio rijalitija“, kazao je Čarapić.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare