BUJRUM! BS dobija još jedno rukovodeće mjesto!

Bošnjačka stranka će uskoro dobiti i mjesto potpredsjednika Skupštine Crne Gore, saznaje “Dan” iz dobro obaviještenih izvora. Prema našim informacijama, planirana je izmjena Uredbe po kojoj Skupština može imati i pet potpredsjednika.

Još nije poznato kome će iz BS-a to mjesto personalno pripasti, ali je izvjesno da je i predsjednik Skupštine Andrija Mandić krenuo stopama svog kolege iz Vlade Milojka Spajića, barem kada su potpredsjednici u pitanju.

Do sada su imenovana dva. Poslovnik Skupštine omogućava da Mandić predloži parlamentu više potpredsjednika, jer se u Članu 18 Poslovnika kaže da “Skupština ima jednog ili više potpredsjednika”.

Do sada, za potpredsjednika parlamenta izabrani su Boris Pejović iz Pokreta Evropa sad i Zdenka Popović iz Demokrata, koja je izabrana “iz redova manje zastupljenog pola”.

Od formiranja novog Saziva, Skupština nema potpredsjednika iz redova manjinskih partija. Za to su krive manjinske stranke, koje očigledno ne mogu da se dogovore, smatraju u većini iz koje su i predložili ovo rješenje.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare