Boššnjačka stranka ima glavni odbor! Smjena Ibrahimovića?

Bošnjačka stranka danas, na njihovu godišnjicu postojanja, održava sjednicu Glavnog odbora na kom će se ispitati povjerenje predsjedniku stranke Ervinu Ibrahimoviću.

Njega, kako su mediji pisali, BS krivi za to što nisu dio Vlade Milojka Spajića.

Međutim, nije sve palo u vodu za Bošnjačku stranku. Bošnjačka stranka bila je dio pregovora o 44. Vladi Milojka Spajića ali su u poslednjem momentu ti pregovori propali i u Vladu je ušla koalicija Za budućnost Crne Gore.

Međutim, ne može se reći da Bošnjačka stranka nije predstavljala konstruktivnu opoziciju. Upravo su njihovi politički predstavnici bili kooperativni kada su se birali nedostajući članovi Sudskog savjeta, ali i kada se birao novi Vrhovni državni tužilac Milorad Marković.

Najava njihovog potencijalnog ulaska u Vladu takođe može biti odbijanje da potpišu krivičnu prijavu protiv predsjednika Skupštine Andrije Mandića koju je podnio DPS a sve zbog isticanja trobojke u kabinetu predsjednika Skupštine.

Itekako je jasno da centri moći iz Sarajeva, u pokušaju da revitalizuju Demokratsku partiju socijalista pokušavaju da zadrže Bošnjačku stranku van Vlade ne bi li vratili političku dug Milu Đukanoviću, stoga Bošnjačka stranka mora imati u vidu interese Bošnjaka koji žive u Crnoj Gori i da nastave da budu kooperativan partner a ne da idu u istoriju zajedno sa Demokratskom partijom socijalista koja iz izbornog ciklusa u izborni ciklus nastavlja da gubi podršku birača.

S tim u vezi, biće jako interesantno ispratiti današnju sjednicu Glavnog odbora, ali i kako će aktuelna politička previranja u Evropi sad stvoriti Bošnjačku stranku kao potencijalnog partnera za Vladu Milojka Spajića ukoliko pojedini politički akteri iz samog PES-a ispadnu iz kombinatorike.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare