Bošnjaci ne ulaze u vladu u utorak!

Najave pojedinih medija da će i Bošnjačka stranka ući u Vladu Crne Gore ipak nisu istiniti ali nije isključeno da u nekom momentu neće ući u izvršnu vlast. Naime, kako Borba ekskluzivno saznaje iz vrha izvršne vlasti i parlamentarne većine, u ovoj fazi rekonstrukcije u Vladu će ući politički predstavnici srpskog naroda dok Bošnjaci još uvijek neće ući u Spajićevu Vladu.

To proizilazi iz činjenice da će se rekonstrukcija Vlade dogoditi već u utorak i da ne osataje previše vremena za BS da odluči „kom će se carstvu prikloniti“ – onom gdje vrše vlast sa DPS-om u Bijelom Polju, ili onom gdje postaju konstruktivan partner i postaju dio parlamentarne većine.

I pored te činjenice, prethodnih nekoliko dana vodili su se iscrpni pregovori na relaciji Spajić i lider BS-a Ervin Ibrahimović o ulasku te stranke u izvršnu vlast ali je nerealno da dođe do preispitivanja stranačke lokalne politike i onih na državnom nivou.

Ovo sve dolazi i nakon javnog saopštenja parlamentarne većine (PES, NSD, DNP, SNP, DCG) gdje su poručili strankama koje žele da budu dio 44. Vlade Crne Gore da se opredijele – da li činiti vladajući koaliciju ili, pak, imati angažman sa parlamentarnom opozicijom.

To se, naime, navodi u zajedničkom saopštenje PES-a, NSD-a, DCG-a, DNP-a i SNP-a, u kojem su pozvali kolege da prekinu saradnju sa DPS-om.

„Konstituenti parlamentarne većine (PES, NSD, Demokrate, DNP, SNP) su saglasne da stranke koje tvore ili će tvoriti 44. Vladu Crne Gore preispitaju koalicionu saradnju sa vodećom parlamentarnom opozicijom na svim nivoima najkasnije do usvajanja budžeta za 2025. godinu. U suprotnom ova parlamentarna većina prekinuće saradnju sa strankama koje tvore vlast sa vodećom parlamentarnom opozicijom“, navodi se u saopštenju.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Bez njih je taman kao i sa njima, još i bolje 🙂