Бошко Вукићевић : Долазак Душка Кнежевића даје већи смисао изненадним Миловим призивањима освете, и то крвне!

Мило је очигледно о том доласку био обавијештен; сазнао је да се обруч стеже. Индикативна су и туговања медијских слугу Ђукановића. Предосјећају крај и у стању безнађа најављују стравичне посљедице. Што је, макар у том амбијенту, увијек био одраз немоћи.

Оборени диктатор зна да када једна птичица пропјева, цвркут покајништва ће пробудити читав шумски хор некадашњих компањероса. Свједока покајника ће тада бити више него довољно. Правда ће бити задовољена.

И не, не уживајмо у процесу уз кокице, као што у шали најављује Дритан, већ покажимо озбиљност, одговорност и проактиван став. Много слободних људи је пропатило током диктатуре, много мајки је закукало за вријеме тираније – да бисмо сада били отпуштени.

Остаје само једна непознаница: како једна политичка организација, чији су сви челни људи процесуирани, у затвору су или треба ускоро да буду – може још увијек постојати под истим именом? Када ће институције коначно покренути питање забране ДПС-а, као криминалне организације? За такву мјеру сам се, заједно са саборцима, залагао више од једне деценије. Да ли ће се она предузети? Слободни грађани чекају…

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare