Boško Vukićević : Direktore Monstata, vaše fraze nas ne zanimaju! Rezultate!

Nakon konstantnog pritiska javnosti u vezi sa neobjavljivanjem popisnih rezultata, danas je konačno reagovao direktor Monstat-a.

U tom opširnom reagovanju koje je preplavljeno frazama kako se „sve radi po zakonu“, saznajemo da se od februara ove godine raspisuju „neuspješno završeni tenderi“ za izradu specijalnog softvera za provjeru popisnih podataka (čak 3 neuspjela i napokon jedan uspjeli), pa nakon toga još jedan neuspjeli za „reviziju koda“.

Tako, čitav ovaj period obrade podataka mogao bi se označiti kao „doba neuspješnih tendera“, što je, imajući u vidu krucijalni značaj popisnih rezultata za budućnost Crne Gore – u najmanju ruku čudno. Zbilja – otkud toliko neuspjelih tendera od februara ove godine? Što bi tolikim tenderima – te padoše?

No, u ovom reagovanju direktor Monstat-a nam prvi put daje njegovu procjenu o tome kada bi rezultati mogli biti objavljeni: prva polovina oktobra ove godine.

Dakako – nakon podgoričkih izbora. Što me i ne čudi. U svojim intervencijama naglašavao sam od kolikog je značaja, za stranke koje se zalažu za obnovu istorijskog identiteta Crne Gore, da popisni rezultati budu objavljeni upravo prije ovih ključnih izbora.

Ništa kod nas nije slučajno, ni „neuspjeli tenderi“ kao ni sve ostale aktivnosti domaćih i inostranih faktora koji koče post-litijski povratak Crne Gore sebi.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare