Бошко Вукићевић : Директоре Монстата, ваше фразе нас не занимају! Резултате!

Након константног притиска јавности у вези са необјављивањем пописних резултата, данас је коначно реаговао директор Монстат-а.

У том опширном реаговању које је преплављено фразама како се „све ради по закону“, сазнајемо да се од фебруара ове године расписују „неуспјешно завршени тендери“ за израду специјалног софтвера за провјеру пописних података (чак 3 неуспјела и напокон један успјели), па након тога још један неуспјели за „ревизију кода“.

Тако, читав овај период обраде података могао би се означити као „доба неуспјешних тендера“, што је, имајући у виду круцијални значај пописних резултата за будућност Црне Горе – у најмању руку чудно. Збиља – откуд толико неуспјелих тендера од фебруара ове године? Што би толиким тендерима – те падоше?

Но, у овом реаговању директор Монстат-а нам први пут даје његову процјену о томе када би резултати могли бити објављени: прва половина октобра ове године.

Дакако – након подгоричких избора. Што ме и не чуди. У својим интервенцијама наглашавао сам од коликог је значаја, за странке које се залажу за обнову историјског идентитета Црне Горе, да пописни резултати буду објављени управо прије ових кључних избора.

Ништа код нас није случајно, ни „неуспјели тендери“ као ни све остале активности домаћих и иностраних фактора који коче пост-литијски повратак Црне Горе себи.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare