Boško Vukićević : Cenzura je sramna!

„Bez obzira na opštepoznati stav institucija Evropske unije prema ukrajinskoj krizi, kao i na odluku crnogorskih vlasti da slede evropski smer – medijska cenzura nije i ne može biti rešenje problema. Sprovodeći medijske cenzure, evropske institucije mogu da poprime obličja svih onih negativnih stvari totalitarizma i jednoumlja kojima se, makar deklarativno, već decenijama suprotstavljaju“, kaže za RT Balkan Boško Vukićević, politički analitičar iz Podgorice.

Po njegovom mišljenju, „sprovođenje cenzure prema ruskim medijima može izazvati kontraproduktivne efekte, imajući u vidu sve izraženiji volju građana da se informišu preko alternativnih kanala“.

„Umesto sprovođenja restriktivnih mera, sprovođenja sankcija i cenzure protiv Rusije, evropske institucije bi trebalo više da se posvete dostizanju pravednog mira na evropskom kontinentu. Mađarska, a i neke druge evropske države, već sada intenzivno rade na postizanju mirnog rešenja. Nadam se da će takvu mirotvornu liniju Mađarske, trenutne predsedavajuće EU, uskoro slediti i Crna Gora, kao i ostale države bivše Jugoslavije, koje žele da uskoro postanu članice Evropske unije“, kaže Vukićević. „

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare