Бошко Вукићевић : Цензура је срамна!

„Без обзира на општепознати став институција Европске уније према украјинској кризи, као и на одлуку црногорских власти да следе европски смер – медијска цензура није и не може бити решење проблема. Спроводећи медијске цензуре, европске институције могу да поприме обличја свих оних негативних ствари тоталитаризма и једноумља којима се, макар декларативно, већ деценијама супротстављају“, каже за РТ Балкан Бошко Вукићевић, политички аналитичар из Подгорице.

По његовом мишљењу, „спровођење цензуре према руским медијима може изазвати контрапродуктивне ефекте, имајући у виду све израженији вољу грађана да се информишу преко алтернативних канала“.

„Уместо спровођења рестриктивних мера, спровођења санкција и цензуре против Русије, европске институције би требало више да се посвете достизању праведног мира на европском континенту. Мађарска, а и неке друге европске државе, већ сада интензивно раде на постизању мирног решења. Надам се да ће такву миротворну линију Мађарске, тренутне председавајуће ЕУ, ускоро следити и Црна Гора, као и остале државе бивше Југославије, које желе да ускоро постану чланице Европске уније“, каже Вукићевић. „

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare