Borovinić Bojović: Narod želi najbolje moguće odnose Srbije i Crne Gore; Popis je važan za Srbe, jer smo bili diskriminisani za vrijeme DPS režima!

Obnova odnosa Beograda i Podgorice je počela i nadam se da će tako biti i sa Crnom Gorom i Srbijom, poručila je za „Novosti“ predsjednica Skupštine opštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović.

Ona je istakla da odnosi treba da budu najbolji mogući, te da narod to želi i zaslužuje.

– Odabirom Beograda za prvu zvaničnu posjetu poslala sam signal da otvaramo novo poglavlje odnosa utemeljeno na istorijatu međusobne upućenosti i bliskosti, kao i na potrebi razvoja svih oblika saradnje u interesu građana – poručila je Borovinić Bojović.

Borović Bojović  iznijela je očekivanja od nove Vlade Crne Gore.

– Očekujemo stabilizaciju političkih prilika, konsolidaciju demokratije, reforme u pravosuđu i ekonomski boljitak koji je obećan. Nova većina ima jako uporište u parlamentu i podršku građana koju je dobila na izborima. Sada je vrijeme za rad i realizaciju programa – jasna je predsjednica podgoričkog parlamenta.

Pozvala je građane Crne Gore da se na predstojećem popisu izjasne bez straha.

– Jako je važno da se na popisu svi građani slobodno izjasne, bez osjećaja straha i bilo kakvog pritiska – istakla je ona.

Prema njenom mišljenju, DPS i ostali predstavnici bivši vlasti stalnim opstrukcijama popisa pojačavaju sumnje da su raniji podaci bili rezultat pritisaka i diskriminacije.

– Popisni podaci su neophodni zbog kreiranja potrebnih strategija razvoja jedne zemlje, ali su važni i u kulturološkom i političkom smislu jer smo mi Srbi kao zajednica bili diskriminisani za vrijeme DPS režima, sve do pobjede koju smo ostvarili 2020. godine – zaključuje Borovinić Bojović.

Izvor: Borba

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare