Boris Pejović primio delegaciju OEBS

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Boris Pejović sastao se danas sa šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori, ambasadorkom Dominik Vag (Dominique Waag) i programskim menadžerom, Bernom Burvicom (Bernd Burwitz).

Potpredsjednik Pejović istakao je da je dinamika rada u Skupštini pojačana, te pojasnio da je parlamentarna većina usmjerena na tri oblasti od značaja za građanke i građane – evropske integracije, ekonomske reforme i vladavinu prava. Pejović se zahvalio ambasadorki Vag na kontinuiranoj podršci koju OEBS pruža Skupštini Crne Gore, pogotovo kada je riječ o unaprjeđenju vještina i znanja poslanika i skupštinske službe, te naglasio da je ovaj aspekat vrlo značajan za sadašnji saziv Skupštine, budući da se gotovo 2/3 poslanica i poslanika po prvi put nalazi u skupštinskim klupama.

Ambasadorka Vag naglasila je da OEBS i Skupštinu Crne Gore povezuje dugotrajno partnerstvo, koje se prije svega ogleda u bliskoj saradnji ove organizacije sa skupštinskim Odborom za rodnu ravnopravnost, Službom za ljudske resurse i Parlamentarnim institutom. Dodatno, istakla je da OEBS pruža punu podršku jačanju transparentnosti parlamenta, te ukazala na spremnost ove organizacije da radi na jačanju zakonodavnih kapaciteta Skupštine, posebno naglašavajući oblast zaštite životne sredine, koja će predstavljati jednu od najizazovnijih oblasti na putu reformi.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare