BOJOVIĆ: BILO BI ELEMENTARNO PRISTOJNO DA DPS NE PRIČA O OBRAZOVANJU

Najveći paradoks je da je prvi ko se oglasio povodom ovako loših rezultata PISA testiranja upravo politički subjekt, koji je zajedno sa svojim političkim satelitima, decenijama vedrio i oblačio u crnogorskoj prosvjeti, do te mjere da ni ptica iznad škola nije mogla preletjeti, a da nema partijsku knjižicu neke od partija bivšeg rezima.

Zaprepašćuje toliko odsustvo griže savjesti, toliko odsustvo društvene, političke i svake druge odgovornosti. Pa, bilo bi elementarno pristojno da makar ćute. Rezultati PISA testiranja bili su veoma loši i 2018, i ranije. Da ne govorim o tome da se ovim testiranjem mjere kompetencije koje se, između ostalog, stiču u toku devetogodišnjeg školovanja, što znači da i testiranje iz 2022. godine obuhvata period u kome se odslikavaju rezultati tzv. reformi koje su prethodni vlastodršci sprovodili.

I sada oni sopstvene promašaje nastoje da adresiraju na nekog drugog. To odsustvo svake vrste odgovornosti, ta politička beskrupuloznost i bezobzirnost bivšeg režima zapravo je, u najvećoj mjeri, i dovela do ovakvih rezultata, t.j. do urušavanja, ne samo prosvjete, već i cjelokupnog društvenog sistema vrijednosti.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare