Бојовић: Постоји формула за стабилну Владу!

Посланик Демократске народне партије Владислав Бојовић у емисији “Са Српском у центар” на нашој телевизији, поручио је да је пут ка функционалној и стабилној Влади њена реконструкција, наглашавајући важност дијалога. Политички аналитичар Предраг Калезић истакао је да је тренутна узбуркана политичка ситуација добра за политику, али и за грађане, те да може да представља пут до Владе која је оптимална за све грађане Црне Горе.

Бојовић је истакао да је крајњи циљ функционална Влада, додајући да је планирану реконструкцију потребно спровести што прије.


„Ми имамо такво стање какво имамо, проблеме и изазове. Ја сматрам да је овој Влади потребно освјежење. И увјерен сам да би ефикаснији рад Владе био, да се што прије спроведе планирана реконструкција. Представници значајне коалиције која је водила значајне битке са ДПС-ом би могли да значајно допринесу када је у питању свјежа крв у Влади, али и када је у питању и политика компромиса коју би требало да видимо у наредном периоду унутар владајуће коалиције. Потребно је компромисима рјешавати проблеме. У овом тренутку је најважнији дијалог. Циљ је да имамо што функционалнију, што ефикаснију и што бољу Владу“ поручио је Бојовић.

Калезић истиче да је актуелна политичка сцена у Црној Гори узбуркана, те де је након августа 2021. године политичко игралиште отворено и за друге играче. Он сматра да је оваква ситуација добра и за политику, али и за грађане Црне Горе.

„Ми након 30. августа живимо једну заиста праву политичку динамику, јер је сада игралиште мало отворено и за неке друге играче и тимове. То је добро за политику и за грађане Црне Горе, јер ћемо сигурно стићи до неке Владе која је оптимална за грађане, а и сами политичари ће схватити да сви морамо напредовати у правцу заштите јавног интереса, тако да рачунам да је све ово позитивно. Не сматрам да је тензија око избора в.д. директора Управе полиције неприродна, управо супротно, она је природна и става сам да све теме треба ставити на сто“ истакао је Калезић.

Безбједносни сектор не треба да буде феуд било које политичке партије, сматра Бојовић.

„Сва ова ситуација која збуњује грађане у којој се не зна ко говори истину а ко не, може да се превазиђе. Мислим да не бисмо смјели себи да дозвољавамо да имамо међусобна надгорњавања између министара на јавној сцени око оваквих питања. Ствари морају да се рјешавају дијалогом и унутар куће, како би се ствари стабилизовале и како бисмо имали ефикаснију Владу“ наглашава он.

Бојовић је апеловао на све политичке чиниоце да се одмах покрене дијалог унутар владајуће већине, сходно потписаном споразуму, те да се што прије крене у реконструкцију владе.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare