Bešić: Jovanović i Mikijelj ako ne naprave dogovor biće novi izbori, Budva je specifična sredina!

Ukoliko se ne dogovore liste Mladena Mikijelja i Nikole Jovanovića nema vlasti bez Demokratske partije socijalista (DPS), rekao je politički analitičar Miloš Bešić.

„Ukoliko stavimo sve u istu korpu i dodamo jednu od ove dvije liste nema dovoljno mandata. Ili ćemo imati vlast sa DPS-om ili nove izbore“, rekao je Bešić.

On je ranije rekao da je njegova analiza pred početak kampanje pokazala da će lista čiji je nosilac Nikola Jovanović, lista Za budućnost Budve i Demokratska partija socijalista na lokalnim izborima u Budvi imati između 18 i 25 odsto osvojenih glasova.

Prema toj analizi, rekao je Bešić, i URA ima pristojan rejting, dok ostale partije malo zaostaju.

Nakon objave preliminarnih rezultata Bešić je rekao da je očekivao da URA ima malo bolji rezultat, a PES mnogo bolji rezultat.

Kazao je da ovi rezultati ne predstavljaju odnos snaga partija na državnom nivou.

„Sedam od devet lista prešlo cenzus, što otvara kombinatoriku“, rekao je Bešić.

„Svaka sredina je specifična.. Dugo godina je u Budvi na vrlo čudan način, neprimjeren vladao DPS. Nakon toga smo imali izbore koje su bili neka vrsta prirodne reakcije građana na dugovječnu vladavinu DPS“, rekao je Bešić.

Rekao je da je očekivao da će biti niža izlaznost.

„Očito je da je veliki broj sposobnih i dobrih aktera. Kampanja je bila pristojna i solidna sa svake tačke gledišta, snažna kampanja svih lista“, rekao je Bešić.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Skini se više sa tvojim prognozama.