Bečić umislio da je Severina?

Potpredsjednik Vlade Crne Gore, Aleksa Bečić, je tokom predavanja koje je održao u sklopu trećeg dana REACT foruma, koji se održava na Žabljaku u organizaciji NVO „Alfa centar“, odgovarajući na pitanje učesnika da li se zbog činjenice da se nalazi na listi nepoželjnih osoba u Hrvatskoj, osjeća odgovornim ukoliko dođe do eventualne komplikacija na putu  Crne Gore ka Evropskoj uniji, odgovorio da je uvijek vodio računa o Crnoj Gori, o svom i dostojanstvu Crne Gore i doprinosu institucija i borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

„Ja sam jedini javni funkcioner koji je bio ili jeste malo na tim listama, prvo Republike Srbije, a sada na listi Hrvatske. Moramo uvijek biti principijelni. Ponosan sam što smo jedini  poslanički klub koji je glasao i za rezoluciju o Srebrenici, i o Pivi i Velici i o Jasenovcu. Pri tome, ni jedno slovo te rezolucije o Jasenovcu nijesam vidio da je neko osporio. To nijesu teme koje su mi primarne i kojima se bavim. Ali, kada dođu pitanja izjašnjenja morate biti principijelni, jer ne smijete da izgubite principe i dostojanstvo“, poručio je potpredsjednik Vlade Crne Gore.

Koliko je poznato, zvanični Beograd nikada nije zabranio ulazak Bečiću na teritoriju Srbije, za razliku od hrvatskih vlasti koji su se javno pohvalile tim niskim gestom. Zato je nejasno zašto je Bečić u isti koš stavio Srbiju i Hrvatsku, osim ako se nedavno nije prerušio u Severinu i na svojoj koži prilikom ulaska u Srbiju osjetio dejstvo zabrane. Ukoliko Bečić ima neka saznanja, mimo svih, da mu je Srbija zabranila ulazak na njenu teritoriju neka ih argumentovano obznani. U suprotnom dužan je izvinjenje zvaničnom Beogradu zbog plasiranja laži na račun susjedne države, što se kosi sa njegovom idejom o dobrosusjedskim odnosima.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare