Bečić se posipa pepelom zbog Tamare Vujović: Čast mi je što sam…

Iako su ministri iz partija manjinskih naroda napustili sjednicu Vlade na kojoj je donijeta odluka o podizanju spomenika pokojnom mitropolitu MCP Amfilohiju u Beraama potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić se ekspresno oglasio saopštenjem za medije u kome je navedo da mu je čast što je danas ta odluka usvojena.

“Kao i prilikom donošenja novog pravednog Zakona o slobodi vjeroispovijesti u Skupštini Crne Gore, tako i ovog puta, imao sam tu čast da predsjedavam sjednicom Vlade Crne Gore na kojoj je usvojen predlog ministarke kulture i medija Tamare Vujović i donijeta odluka o davanju saglasnosti za izgradnju spomenika mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju Radoviću”, naveo je on u saopštenju za medije.

Prema njegovim riječima lično je imao privilegiju da s njim dijeli brojne razgovore, koji su za njega, kao i za mnoge, bili više od razgovora i običnog susreta.

“Njegova uloga nadilazi granice crkvenih i teoloških pitanja, jer je bio most između različitih epoha, kultura i tradicija, posvećen obnovi duhovnih vrijednosti i očuvanju duše Crne Gore. Njegova misija bila je veća od jednog života, ona je bila potraga za dubljim razumijevanjem našeg bića i postojanja, za očuvanjem duha, tradicije i našeg nasljeđa. Njegovo ime je bilo poznato i cijenjeno u svjetskim intelektualnim i duhovnim krugovima. Njegovo djelovanje nije bilo samo lokalno, već univerzalno, povezivao je Crnu Goru sa širim svijetom, jačajući našu zemlju ne samo kao kulturnu, već i kao moralnu silu na međunarodnoj sceni. Njegov život i djelo nisu samo priča o jednom čovjeku – to je priča o cijeloj Crnoj Gori, o našim korijenima i nadama. Njegovo nasljeđe živi kroz sve nas, kroz svaku misao, kroz svaku molitvu, kroz svako djelo koje nas podsjeća na to koliko je važno ostati vjeran svojim vrijednostima, ali istovremeno otvoren za svijet”, kazao je on.

Bečić tvrdi da će spomenik mitropolitu Amfilohiju biće trajni podsjetnik na njegovu snagu, njegovu mudrost i njegovu ljubav prema Crnoj Gori i vjeri.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare