Bečić kapitulirao pred Spajićem!

Potpredsjednik Vlade za sektor bezbjednosti i zamjenik premijera Aleksa Bečić izjavio je da je rekonstrukcije Vlade je  u nadležnosti premijera i da će Demokrate poštovati njegovu odluku po tom pitanju.

“Ja uvijek pozivam i upućujem na koalicioni sporazum kojim je definisano da do kraja godine, zaključno sa predlaganjem budžeta za narednu godinu, predloži i rekonstrukciju”, naglasio je Bečić.

Na pitanje da li je za njega prihvatljivo da se rekonstrukcija desi u junu, Bečić je ponovio da je to u nadležnosti premijera.

“Sve što učini u granicama koalicionog sporazuma, poštovaćemo”, poručio je Bečić.

Komentarišući mimoilaženja u Vladi po pitanju određenih kadrovskih rješenja, poput izbora v.d. direktora Uprave policije, Bečić je rekao da je stanje redovno i da izvršna vlast funkcioniše profesionalno i radi u skladu sa zakonom.

“Svi smo mi ozbiljni ljudi, imamo zakon, građane i evropske integracije i u skladu sa tim postupamo prema izazovima. Svakodnevno imamo akcije hapšenja, zaplijene roba, čišćenja struktura bezbjednosnog sektora…”, rekao je Bečić.

On tvrdi da ima profesionalan i odgovoran odnos sa premijerom Milojkom Spajićem, podsjećajući da je Predsjedništvo Demokrata naznačilo da će nakon eventualnog dobijanja IBAR-a analizirati funkcionisanje izvršne vlasti.

“Taj cilj mora biti iznad bilo kog partijskog interesa, neodoumica i razmirica, tako da smo donijeli državniču odluka da ćemo nakon dobijanja IBAR-a analizirati situaciju i donijeti odluke u odnosu na budući period. Pozivao sam da poštujemo što smo dogovorili, da se međusobno poštujemo, želim stabilnost i da Vlada ide ka punom mandatul. Imamo ogromnu šansu za dobijanje IBAR-a i nadam se da ćemo je iskoristiti”, naglasio je on.

Smatra i da vanredni parlamentarni izbori u ovom momentu nijesu realna opcija.

“Ako budemo išli putevima poštovanja koalicionog sporazuma, ne vidim da su izbori realni. Moj cilj je na ovim principima – da imamo stabilnu Vladu koja završava obaveze i radi na putu evropske i evroatlanske budućnosti Crne Gore”, poručio je Bečić.

Nećemo podržati izmjene Zakona o PIO

Bečić je saopštio je da Poslanički klub Demokrata ima rezerve prema izmjenama Zakona o PIO i za sada je stav da neće podržati ovaj prijedlog.

– Jedino šef Poslaničkog kluba Demokrata nije stavio potpis na Prijedlog izmjena zakona o Ustavnom sudu koji će biti povučen. Informisan sam da je juče razmatran stav Poslaničkog kluba Demokrata, na osnovu onoga što su analizirali do sada imaju rezerve i prema Prijedlogu izmjena Zakona o PIO i kako stvari stoje sada neće podržati ovaj prijedlog – rekao je Bečić za TV Nova M.

Povodom situacije u Šavniku Bečić je rekao da nema informaciju kada bi se mogao desiti sastanak parlamentarnih partija na koji je pozvao šef Poslaničkog kluba PES-a Vasilije Čarapić.

– Želim sreću, nadam se da će ovih dana desiti taj sastanak. Bićemo konstruktivni u ovom procesu, samo da nema opstrukcija i statusa kvo. Ovakvo stanje u Šavniku, nakon skoro dvije godine od raspisivanja izbora, je neodrživo – kazao je on.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Toje velika bruka za vlast ljudi dolaze sa svije strana da glasaji na izborima kao na divljem zapadu znali iko ko ima pravo glasa u šavnik