Autonomašenje! Boris Bogdanović preskočio da čestita Patrijarhu srpskom Božić!

Šef poslaničkog kluba Demokratske Crne Gore čestitao je Badnji dan i Božić ali samo mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju, episkopima, monaštvu, sveštenstvu i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti.

Bogdanović je izbjegao da čestita blage dane poglavaru Srpske pravoslavne crkve Porfiriju, kao i samoj Srpskoj pravoslavnoj crkvi, pod čijom su jurisdikcijom Mitropolija crnogorsko-primorska kao i ostale tri eparhije.

„Ovi blagi dani, kada se badnjaci pale kao simboli vjere i nade širom naše Crne Gore, nisu samo trenuci vjere, tradicije i sjećanja, već i prilika da duboko promišljamo o univerzalnim vrijednostima koje ovaj sveti praznik simbolizuje“, saopštio je Bogdanović.

On poziva da nas ovaj Božić podsjeti da je najdragocjenije blago koje možemo njegovati i čuvati – ljubav prema bližnjem, toplina porodičnog ognjišta, i bratsko poštovanje prema svim ljudima, bez obzira na vjersku pripadnost.

„Daj Bože da nas ovi sveti dani nadahnu da s ponosom slavimo ove vječne vrijednosti, koje čine srž našeg društva i temelj naše zajedničke budućnosti. S ponosom i zahvalnošću se sjećamo da smo prije tri godine, baštineći mudrost i hrabrost naših predaka, uspjeli sačuvati dostojanstvo i slobodu svakog vjernika svih konfesija, čuvajući tako bogati kulturni mozaik naše Crne Gore. U nadi da će blagodat Božića unijeti radost, mir i ljubav u svaki dom, želim svim građankama i građanima da ove praznične dane provedu u blagostanju, dobrom zdravlju i radosti svojih najmilijih. Hristos se rodi“, zaključio je Bogdanović.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare