Antisrpski dvojac sa njemačkim kormilarom!

Crna Gora će podržati skandaloznu Rezoluciju o Srebrenici o kojoj bi za nekoliko dana trebalo da se glasa na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku, ako je vjerovati njemačkom stručnjaku za tzv. Zapadni Balkan i proširenje NATO-a Milan Niču.

Naime, sinoć je njemački specijalista za ovo podneblje saopštio da mu je crnogorski premijer Milojko Spajić kazao da će Crna Gora podržati u UN-u spornu rezoluciju iza koje stoji upravo zvanični Berlin.

Podsjetimo, prošle sedmice je i predsjednik Crne Gore Jakov Milatović podržao antisrpsku rezoluciju izjavom da Crna Gora ima jasan državni stav po tom pitanju.

Milatović je otišao korak dalje i priupitao Vladu Crne Gore da nije slučajno promijenila stav po pitanju kvalifikacije tog zločina u Srebrenica.

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je da ta zemlja ima državni stav po pitanju genocida u Srebrenici.

– Da li je Vlada promenila mišljenje u odnosu na državni stav, to je pitanje za Vladu – rekao je Milatović na konferenciji za medije sa slovenačkom predsjednicom Natašom Pirc Musar.

Ako je suditi po Spajićevim stavu koji je izrekao u Berlinu, Milatović je dobio odgovor kojim može biti zadovoljan, a koji glasi – Crna Gora će nastaviti da hoda utabanom DPS-ovom stazom i podržaće opet Rezoluciju o Srebrenici kojom se srpski narod u cjelini žigoše kao genocidan. A da je to glavni cilj ove rezolucije potvrđuju i izjave zvaničnika i analitičara iz Sarajeva prethodnih dana.

Dakle nikada politički zavađeniji i udaljeniji Jakov Milatović i Milojko Spajić jedino se mogu usaglasiti oko toga da je srpski narod genocidan i da samo zločine koje su počinili Srbi treba univerzalno obilježavati i nasilno usađivati u svijest mlađim generacijam širom zemaljske kugle.

Na taj način Spajić i Milatović se zahvaljuju Srbima iz Crne Gore koji su ih doveli u poziciju da ih obnašaju najviše državne funkcije sa kojih ih sada ponižavaju i žigošu kao zločinački narod.

Dok su trčali za novcem po Republici Srpskoj zarad formiranja Pokreta Evropa sad, nije im ni na kraj pameti padala Srebrenica, baš kao i u predizbornim kampanjama kada su na svaki način prosili za srpske glasove širom Crne Gore. I kada su ih dobili i obezbijedili sebi fotelje na najmanje četiri, odnosno pet godina, ovaj dvojac se okreće protiv tog istog naroda i pridružuje se bestijalnim pokušajima njegovog prokazivanja.

Podsjetimo, sin predsjednika Republike Srpske i biznismen Igor Dodika je nedavno otkrio da je Milojku Spajić (a samim tim i Jakovu Milatoviću) u pomagao prilikom podizanja partijske infrastrukture.

– Milojko Spajić, sa kojim sam imao jako korektan odnos, pomagao mu da digne stranačku infrastrukturu, a koji je dolazio u Banjaluku da podrži Dan RS i koji se divio kako se borimo sa svim, nakon (Gabrijela) Eskobara dobio je amneziju i izjavio kako je Dan RS neustavan. U Spajićevom slučaju riječ o potpunom gubitku identiteta i stavova za koje se zalagao. Kada tobom rukovode dvije strane ambasade, a ne narod, sigurno se neće dobro završiti. Raduje me činjenica da nama niko ne upravlja kao sa Crnom Gorom – poručio je on.

Ukoliko Spajić odluči na kraju da Crna Gora treba na GS UN-a da glasa za usvajanje sramne rezolucije o Srebrenici, uprkos tome što njegova vlast direktno zavisi od podrške predstavnika srpskog naroda u Skupštini Crne Gore, onda je vrijeme da konačno sklopi savez sa onima koji su u prethodnih 20-ak godina kreirali i sprovodili antisrpsku politiku.

Još nije kasno da Spajić i njegova ekipa odustanu od sramnog puta kojim su očito naumili da krenu, a kojim planiraju da žigošu više od trećine sopstvenog stanovništva.

To je sve samo ne državna politika.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare