Andrija Mandić: Rekonstruisana vlada će trajati četiri godine!

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić poručio je u Parlamentu da će 44. Vlada u proširenom sastavu trajati četiri godine i da će napraviti velike iskorake.

On je poslaniku Demokratske partije socijalista Nikoli Rakočeviću rekao da DPS ima dovoljno poslanika da inicira smjenu Vlade.

“Imate dovoljan broj poslanika u opoziciji da možete da pokrenete inicijativu za smjenu Vlade… Dakle da sa riječi pređete na djelo, pa ćemo se opredijeliti u odnosu na tu vašu incijativu. Ja sam čvrsto uvjeren da će ova Vlada u proširenom sastavu trajati četiri godine i da će ta vlada napraviti velike iskorake ne samo na putu ka EU, već će biti povećane plate, penzije, neće biti nezaposlenih”, kazao je Mandić i dodao da čvrsto vjeruje da će sve to biti ispunjeno.

Mandić je kazao da Vlada nema dominaciju u odnosu na Skupštinu Crne Gore i da je parlament najmoćnija institucija, koja bira i razrješava Vladu.

“Ovo mjesto ne može biti poniženo”, poručio je Mandić.

Rakočević je kazao da Parlament ne vrši kontrolnu ulogu i da se predlozi za kontrolna saslušanja odbijaju.

Polemika na ovu temu je počela nakon ocjene Rakočevića da 44. Vlada ne poštuje Skupštinu Crne Gore zbog neprisustvovanja ministra turizma Vladimira Martinovića kao predlagača zakona, današnjoj sjednici.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

E moj Andrija, daj Boze. No sve su prilike da ta gamad NAMJERNO ovo rade da bi vi izasli i usao dps sa bosnjacima