Alternativa: Objavite javno program Evropa sad 2!

Alterntiva Crna Gora se oglasila saopštenjem kojim je poručila da će podržati program „Evropa sad 2“ ako se pokaže kao korisan za Crnu Goru.

„Čim se saopšti plan Evropa sad 2.0, naša organizacija će uraditi procjenu i podržati isti ako se pokaže kao koristan za budućnost Crne Gore. Primjena tog programa neće biti laka, jer je naša organizacija aktivno sudjelovala u primjeni programa Evropa sad 1.0, kada smo morali agresivno da radimo na primjeni programa jer poslodavci nijesu željeli da daju plate od 450€! Poseban problem bile su trgovine, marketi, butici, benzijske pumpe…“ – rečeno je iz Alternative.

Dodali su da kod primjene programa „Evropa sad 2“ očekuju još i veći otpor i da su sigurni da neće naići na dobar prijem kod većine poslodavaca. Dalje kažu da je to ne zato jer nema novca za povećanja, već zato što u zadnjih godinu dana oni ostvaruju ekstra-profite na račun toga da je došlo do povećanja cijena, a da su plate ostale iste.

„Pošto građani većinom ne smiju da prijave poslodavca inspekcijama, iz straha da ne otkriju ko ih je prijavio, najveći pritisak biće na Alternativa Crna Gora da mi budemo ti koji će da se izbore za primjenu tog programa“ – kazali su iz Alternative.

Na kraju, izrazili su očekivanje da se objavi plan i program Evropa sad 2.0 da bi mogli da djeluju.

„U ovom momentu cijene hrane i odjeće u Crnoj Gori su identične sa cijenama u okviru EU (prosjek). Da li su plate kao u EU?“ – upitali su iz Alternative.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare