Aleksandar Raković: NATO je agresivna sila, Rusija je faktor stabilnosti!

U pripremama poslednjeg samita NATO o Zapadnom Balkanu, generalni sekretar organizacije, Jens Stoltenberg, optužio je Rusiju za „širenje dezinformacija, destabilizaciju i podrivanje Balkana“ i posebno istakao „secesionističku retoriku koja razdire BiH“. Portparol ruskog MIP Marija Zaharova, reagovala je bez afekta – prosto podsetivši da je NATO taj čija je pojava na Balkanu „uvek praćena pogibijom ljudi i ratnim zločinima“.

Iz osvrta dr Aleksandra Rakovića:– Ovde je reč o vojnim pitanjima, čim je tema NATO. NATO je ovde posejao haos, razbio Jugoslaviju, bombardovao Republiku Srpsku i RS Krajinu 1994. i 1995, učestvovao u akciji etničkog čišćenja Srba – Oluji, i to američkim avionima koji su izveli prve napade. U Makedoniji su devedesetih subverzivno delovali protiv Jugoslavije. Makedoniju i Crnu Goru su protiv volje naroda uvukli u NATO i nastavili da vode agresivnu politiku – ne u smislu fizičke agresije, nego usisavanja prostora drugim sredstvima.

U međuvremenu je okupirano Kosovo i Metohija…- NATO se nije previše trudio ni da se opere za to što je radio, mada je to nemoguće oprati. Iza politike Zapada su ostale podele. Radili su, a rade i danas na njihovom produbljivanju!

Rusija podržava neutralnost Srbije. Rusija nikada nije htela da usisava Srbiju nego da prostor Jugoslavije bude neutralan. Nije bila, kao NATO, imperijalistički nastrojena prema našem prostoru. -Da dodam: Srbija povodom situacije u Ukrajini mora ostati neutralna, ali srpski narod je pokazao da podržava Ruse, srpski narod, za razliku od države nije neutralan i podržava operaciju u Ukrajini.-

Povodom izjave Stoltenberga o širenju dezinformacija…sa ruske strane mi dobijamo samo – informacije! A Zapad je taj koji uz svoje informacije protura i gomilu dezinformacija. Prva je ta da je srpski narod kriv za raspad Jugoslavije! Kako kriv? Doneo je odluku da nastavi da bude deo Jugoslavije! Ali, Zapad je tada pervertovao činjenice, od tada izmišljene naše krivice je sve počelo. Na Palama, u Kninu, Beogradu i Podgorici, politička rukovodstva su odlučila da čuvaju Jugoslaviju, ali separatizmi ostalih republika i Zapad su je razbili. – Kompromis sa Zapadom je nužan, ali mora biti na osnovama naše svesti da su spremni da nas dalje rasturaju i da kažemo – odavde ne može ništa više, jer Srbi su jedan i nedeljiv narod.

Više na linku 👇

Stručnjaci: Šta na Balkan donosi Rusija, a šta NATO

Izvor: t.me/rat1uzivo

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Postovani kolega Rakovic je potpuno u pravu.