Aleksandar Raković: NATO je agresivna sila, Rusija je faktor stabilnosti!

У припремама последњег самита НАТО о Западном Балкану, генерални секретар организације, Јенс Столтенберг, оптужио је Русију за „ширење дезинформација, дестабилизацију и подривање Балкана“ и посебно истакао „сецесионистичку реторику која раздире БиХ“. Портпарол руског МИП Марија Захарова, реаговала је без афекта – просто подсетивши да је НАТО тај чија је појава на Балкану „увек праћена погибијом људи и ратним злочинима“.

Из осврта др Александра Раковића:– Овде је реч о војним питањима, чим је тема НАТО. НATO је овде посејао хаос, разбио Југославију, бомбардовао Републику Српску и РС Крајину 1994. и 1995, учествовао у акцији етничког чишћења Срба – Олуји, и то америчким авионима који су извели прве нападе. У Македонији су деведесетих субверзивно деловали против Југославије. Македонију и Црну Гору су против воље народа увукли у НАТО и наставили да воде агресивну политику – не у смислу физичке агресије, него усисавања простора другим средствима.

У међувремену је окупирано Косово и Метохија…- НАТО се није превише трудио ни да се опере за то што је радио, мада је то немогуће опрати. Иза политике Запада су остале поделе. Радили су, а раде и данас на њиховом продубљивању!

Русија подржава неутралност Србије. Русија никада није хтела да усисава Србију него да простор Југославије буде неутралан. Није била, као НАТО, империјалистички настројена према нашем простору. -Да додам: Србија поводом ситуације у Украјини мора остати неутрална, али српски народ је показао да подржава Русе, српски народ, за разлику од државе није неутралан и подржава операцију у Украјини.-

Поводом изјаве Столтенберга о ширењу дезинформација…са руске стране ми добијамо само – информације! А Запад је тај који уз своје информације протура и гомилу дезинформација. Прва је та да је српски народ крив за распад Југославије! Како крив? Донео је одлуку да настави да буде део Југославије! Али, Запад је тада первертовао чињенице, од тада измишљене наше кривице је све почело. На Палама, у Книну, Београду и Подгорици, политичка руководства су одлучила да чувају Југославију, али сепаратизми осталих република и Запад су је разбили. – Компромис са Западом је нужан, али мора бити на основама наше свести да су спремни да нас даље растурају и да кажемо – одавде не може ништа више, јер Срби су један и недељив народ.

Више на линку 👇

Стручњаци: Шта на Балкан доноси Русија, а шта НАТО

Izvor: t.me/rat1uzivo

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Postovani kolega Rakovic je potpuno u pravu.