Albanski i bošnjački sijači mržnje!

Delegacija Narodne skupštine Srbije napustila je danas Međuparlamentarnu konferenciju „Prednosti Berlinskog procesa: poseban fokus na zajedničko regionalno tržište“ zbog, kako navode, neosnovanih napada na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i na državu Srbiju, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Delegaciju Narodne Skupštine čine potpredsjednica Snežana Paunović i predsjednik Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije Uglješa Marković, a konferenciju su napustili nakon rasprave u prvom panelu,jer su, saopšteno je, Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine, Parlament Albanije i Skupštine u Prištini neosnovano napali Srbiju i Vučića.

Paunović je rekla da je Srbija spremna na primjenu svih sporazuma i konstruktivan dijalog u okviru Berlinskog procesa i da je kao najjača ekonomija na Zapadnom Balkanu, Srbija okrenuta prosperitetu i budućnosti, ali iznad svega suverena zemlja u kojoj građani na demokratski način biraju svoje predstavnike.

„Neprihvatljivo je da predsjednika Srbije koji je legitimno i legalno voljom građana izabran optužuju i vrijeđaju predstavnici onih kojima rukovodstva postavljaju centri moći, dekretom“, dodala je Paunović.

Prema njenim riječima, primarni cilj Konferencije trebalo bi da bude unapređenje regionalne saradnje, uspostavljanje zajedničkog regionalnog tržišta i unapređenje kvaliteta života građana u regionu a konferencija je zloupotrebljena iznošenjem neistinitih i nestručnih izlaganja.

(Sputnik)

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

А шта сте друго очекивали од њих?! Није тамо ни требало ићи, добро знате са ким имамо посла!