Албанија пред распадом ? 

Специјално за портал 083 Дејан Бешовић

Председник Уније партије за људска права Вангел Дуле изнио је оптужбе о изборном процесу у Химари.

Кандидата за градоначелника Петра Ђикурија је сама Унија  позвала да представља опозицију, али Дуле је рекао да је конкуренција против њега била нелојална.

„ Данас је примијећено интензивно присуство грађана са кривичним досијеима, поједини субјекати СПАК-а, који су се појавили на бирачким мјестима у пратњи градоначелника Кониспоља и Валоне.

На све пријаве, како опозиционих повјереника, тако и институције Општинске  изборне комисије, Државна полиција ни у једном случају није реаговала.

Сви треба да учимо из прошлих преседана. Манипулативној машинерија  Еди Раме никада није потребна празна земља. Освојили смо глас грађана Химаре. Урадићемо обдукцију овде у Химари на ономе што ми зовемо леш слободних избора у Албанији “, рекао је Вангел  Дуле.

Он је оптужио да опозициони грађани нису могли  да гласају због истеклих личних карата или пасоша.

“ Укупно 6.157 бирача је лишено уставног права због недоношења одговарајуће одлуке о гласању са личним картама или пасошима којима је истекао рок важења. Према нашим подацима, преко 600 грађана се појавило на бирачких места и одбијено им је учешће у изборном процесу “, рекао је Дуле

Химара је изашлс на дјелимичне изборе након што изабрани председник Фреди Белерис није могао да ужива у победи у последњој изборној трци услед  хапшења због наводних  изборних прекршаја.

Према речима Вангел Хајде , посланик Белери наставља да буде председавајући.

– Химара ће сутра устати са два изабрана градоначелника, није престао мандат изабраног градоначелника у складу са законом и правоснажном одлуком Уније  као и неуставно смијењеног Белериса .

Вангел Хајде ,професор Уставног права у Солуну и Атини као и на грчком универзитету Логос у Тирани закључио је да се држава Албанија полако али сигурно урушава 

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare