Albanija pred građanskim sukobima! Sukob opozicije i vlasti na ulazu u Skupštinu Albanije Malaj: Narušavanje demokratije i imidža zemlje

Od našeg specijalnog izveštača iz Albanije Dejana Bešovića


Ministar finansija Petrit Malaj reagovao je danas nakon incidenta na ulazu u zgradu Skupštine, gdje su ga opozicioni poslanici spriječili da uđe u salu.


Ministar Malaj je osudio nasilje koje su izazvali opozicioni poslanici, i istakao da taj događaj predstavlja narušavanje demokratije i vrijednosti građanstva.


„Događaj koji se desio na ulazu u Parlament Albanije je situacija bez presedana, opasno kršenje demokratije i vrijednosti građanstva, koje može izazvati građanski rat .


Malaj je rekao da se Albanija sprema da otvori pregovore sa Evropskom unijom o poglavljima „Osnove demokratije “, pa je naglasio da ova neprihvatljiva situacija ne čini ništa osim što direktno šteti imidžu zemlje.


Danas je vrijeme da svi zajedno radimo za budućnost zemlje, za budućnost naše djece“, rekao je on.


Poslanici opozicije nastavili su danas napore da se plenarna sjednica zaustavi u znak revolta zbog zatvaranja poslanika Demokratske Partije Ervina Salijanjija. Oni su upozorili na održavanje najvećih protesta u Tirani u ponedeljak 7.septembra

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare