Албанија пред грађанским сукобима! Сукоб опозиције и власти на улазу у Скупштину Албаније Малај: Нарушавање демократије и имиџа земље

Од нашег специјалног извештача из Албаније Дејана Бешовића


Министар финансија Петрит Малај реаговао је данас након инцидента на улазу у зграду Скупштине, гдје су га опозициони посланици спријечили да уђе у салу.


Министар Малај је осудио насиље које су изазвали опозициони посланици, и истакао да тај догађај представља нарушавање демократије и вриједности грађанства.


„Догађај који се десио на улазу у Парламент Албаније је ситуација без преседана, опасно кршење демократије и вриједности грађанства, које може изазвати грађански рат .


Малај је рекао да се Албанија спрема да отвори преговоре са Европском унијом о поглављима „Основе демократије “, па је нагласио да ова неприхватљива ситуација не чини ништа осим што директно штети имиџу земље.


Данас је вријеме да сви заједно радимо за будућност земље, за будућност наше дјеце“, рекао је он.


Посланици опозиције наставили су данас напоре да се пленарна сједница заустави у знак револта због затварања посланика Демократске Партије Ервина Салијањија. Они су упозорили на одржавање највећих протеста у Тирани у понедељак 7.септембра

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare