Albanci zabranjuju Grcima glasanje u Himari!

SKANDAL!

Kandidat Vangelis Tavos i vlada Edi Rame pokušavaju da prevare na sve načine Grke 

Dok je na prethodnim izborima glasanje sa isteklim ličnim kartama bilo dozvoljeno cirkularno, a zakon i onako daje izbornoj komisiji ovlašćenje da od slučaja do slučaja odlučuje da li je karta istekla da li je lična karta prihvaćena ili ne, albanska vlada i Centralna izborna komisija su tiho izveli državni udar u sistemima elektronske lične karte, efektivno zabranivši glasanje onima koji nemaju važeću ličnu kartu. Ova odluka je očigledno donijeta u ponoć, nekoliko sati prije otvaranja glasačke kutije, a vezana je za prisustvo velikog broja birača iz Grčke u subotu uveče.

Birača koji nisu obnovili ličnu kartu (jer se u drugim transakcijama sa državom ne moraju obnavljati) iznosi 6400, odnosno 24% biračkog tijela. S obzirom da su oni koji su stigli iz Grčke birači Omonije i kandidata Đikurijasa, ova iznenadna odluka je jasan čin prevare.

Do 10.00 časova, prema podacima Centralne izborne komisije, glasalo je oko 2500 ljudi, a najviše 200 ljudi nije moglo da glasa. Do sada nije bilo intervencije grčke strane i Ministarstva spoljnih poslova uprkos očiglednoj prevari na račun nacionalne grčke manjine. 

Ministar Mup – Grčke Pavlos Papajoanis 

Intervenisaćemo ukoliko se ovakvo stanje nastavi . 

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare