Албанци забрањују Грцима гласање у Химари!

СКАНДАЛ!

Кандидат Вангелис Тавос и влада Еди Раме покушавају да преваре на све начине Грке 

Док је на претходним изборима гласање са истеклим личним картама било дозвољено циркуларно, а закон и онако даје изборној комисији овлашћење да од случаја до случаја одлучује да ли је карта истекла да ли је лична карта прихваћена или не, албанска влада и Централна изборна комисија су тихо извели државни удар у системима електронске личне карте, ефективно забранивши гласање онима који немају важећу личну карту. Ова одлука је очигледно донијета у поноћ, неколико сати прије отварања гласачке кутије, а везана је за присуство великог броја бирача из Грчке у суботу увече.

Бирача који нису обновили личну карту (јер се у другим трансакцијама са државом не морају обнављати) износи 6400, односно 24% бирачког тијела. С обзиром да су они који су стигли из Грчке бирачи Омоније и кандидата Ђикуријаса, ова изненадна одлука је јасан чин преваре.

До 10.00 часова, према подацима Централне изборне комисије, гласало је око 2500 људи, а највише 200 људи није могло да гласа. До сада није било интервенције грчке стране и Министарства спољних послова упркос очигледној превари на рачун националне грчке мањине. 

Министар Муп – Грчке Павлос Папајоанис 

Интервенисаћемо уколико се овакво стање настави . 

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare