Adžić: Spajićeva vlada radi u interesu mafije!

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA i poslanik u Skupštini Crne Gore, Filip Adžić saopštio je danas da je odluka da se sa Dnevnog reda povuče predlog za razrješenje direktora Uprave policije Zorana Brđanina kontinuitet urušavanja institucija.

“Odluka da se sa Dnevnog reda povuče predlog za razrješenje direktora Uprave policije Zorana Brđanina, koji nema povjerenje nijednog člana Vlade, kako to danas reče premijer Spajić, a uz to ni povjerenje Skupštine Crne Gore koja je dva njegova izvještaja negativno ocijenila, predstavlja kontinuitet urušavanja institucija, ali prije svega potvrdu da se odluke Vlade ne donose u skladu sa stavovima većine članova Vlade već u interesu i po naređenju kriminalnih struktura“, kazao je Adžić.

Prema njegovim riječima, odluke u ime Vlade donose centri moći izvan nje, a to potvrđuje i izostanak smjene ministra Andreja Milovića, koji nema povjerenje sopstvene partije iz koje je isključen i to upravo partije premijera Spajića.

„Pokušaj premijera Spajića da interes mafije sakrije iza Evropske komisije sa kojom se navodno vrše konsultacije o izboru direktora Uprave policije predstavlja skandal na koji vjerujem da će vrlo brzo imati adekvatan odgovor i naši međunarodni partneri. Crna Gora je država kandidat za članstvo u EU, ali bi bilo nezapamćeno da se u odnosu na personalna rješenja bilo koje pozicije u jednoj nezavisnoj i suverenoj državi pita bilo ko van institucija kojima to po Ustavu i zakonima pripada i uz to nameće rješenja koja su u suprotnosti sa stavovima svih članova Vlade“ poručio je Adžić.

On je zaključio da stepen konfuzije, nesposobnosti i zarobljenosti koju pokazuje Spajićeva Vlada predstavlja nešto što politička teorija i praksa ne poznaju, tako da se posljedice njihovog djelovanja po državu i građane mogu samo naslućivati.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Muci avetinjo neznavena. Uzmi tacnu bolje ti pristaje. Ovo nema nigdje da portali prenose bombasticne izjave ovakvih beznacajnih likova. Crkni pukni neces vise gledat ministarskog mjesta.