Abazović brani Novovića


Izmjene Zakona o tužilaštvu uvod su u želju da se smijeni glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, rekao je predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, gostujući na Adria TV.


On je, u emisiji Kontroverza, autora Mladena Stojovića, ocijenio da je to proces kojim se vraćamo na staro, unazad umjesto unaprijed.

“Nas do IBAR-a ne dovode nikakve izmjene zakona, već rezultati iz prethodnog perioda, gdje smo konačno isporučili velike slučajeve korupcije”, rekao je Abazović.

Kako je kazao, svako ko je protiv procesuiranja krupnih riba – podržaće ovakva zakonska rješenja.

“Ako pod plaštom Evropske unije želimo da vratimo nešto protiv čega smo se svi zajedno izborili 30. avgusta – mislim da smo promašili temu. Mislim da nije dobro da se ovako, u minut do 12, ovakva zakonska rješenja podmeću”, naglasio je lider GP URA.

Dodao je i da je on radio sve po zakonu.

“I da sam radio najteže poslove u Crnoj Gori i dao doprinos da održim riječ i besu, koju sam dao narodu, da mafija više neće vladati Crnom Gorom. Mi smo uspjeli da otvorimo SKY i da vodimo najveću akciju oko suzbijanja šverca cigareta”, naveo je Abazović.

Ocijenio i da je, zbog nepostojanja antimafija zakona, Crna Gora izgubila najmanje 20-30 miliona eura.

“Samo akcije na Grahovcu protiv Ljuba Milovića, samo tamo je bilo nekoliko miliona eura. Pa oduzimanje blindiranih vozila, hapšenje članova kavačkog klana u Kotoru, nezaposlenih osoba koje voze automobile od 100.000-200.000 eura, imaju po pet-šest stanova, nezaposlene osobe. To je vrlo lako dokazati”, dodao je Abazović.

To su, rekao je, oni predlagali.

“A znate šta oni sad predlažu? – Oni predlažu da se vodi krivični postupak pred našim sudovima 100 godina i kad se sve završi da može doći do oduzimanja imovine”, rekao je Abazović, ocjenjujući da to daje prostor ljudima koji su nelegalno stekli imovinu da promijene vlasništvo.

(adria

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare